Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi narancslekvár

Karácsonyi narancslekvár
Karácsonyi narancslekvár
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első lekvárja, és büszkén mondhatom, hogy nem lett keserű!!! A fűszerek nagyon finom ízt és illatot adnak neki.:) Ebből a mennyiségből nekem 5 db, a képen látható méretű üveg jött ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat megmossuk, megházmozzuk, és amennyire tudjuk, a fehér kis héjacskáját is leszedjük.
  2. Aprítógépben pépesre aprítjuk, majd mehetnek bele egy nagyobb lábasba a fűszerekkel együtt.
  3. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, majd nagy lángon elkezdjünk főzni, forrás után 1 percig főzzük.
  4. Kihalásszuk belőle a fűszereket, és azonnal csírátlanított üvegekbe töltjük, majd fejre állítjuk 5 percre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 117
elküldve: 25
receptkönyvben: 434
elkészítve: 30/35
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

fűszeres narancslekvár, narancslekvár, fűszeres téli narancslekvár

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

panda2000
panda2000 Mon, 2016-12-12 19:44

Szia! csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a zacskón található utasítás szerint kell a cukrot hozzáadni?
Köszönöm szépen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2016-12-12 19:54

Szia!
Nekem egy fél kilós befőzőcukrom volt, ami ugye nem írt más cukormennyiséget.
Igen én a zacskón lévő utasításokat követném, biztos ami biztos :)

gyulaidora
gyulaidora Tue, 2016-11-29 12:28

Kedves b-ors! Én még csak most találtam rá a receptedben, így csak reménykedni tudok benne hogy válaszolsz. :)) Az lenne a kérdésem hogy az 1db vaníliát hogy raktad a lekvárba? :)) Szétvágtad kikaptartad a belejét, és a végén szedted ki belőle a rudacskát? Válaszod előre is köszönöm! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2016-11-29 13:27

Szia Dóra!
Persze hogy válaszolok, jött email a kommentedről :)
Ne haragudj az kimaradt a részletes leírásból de pontosan úgy ahogy írtad, szétvágtam és kikapartam a magjait! A rudat nem használtam fel, de remek vaníliás cukrot lehet belőle csinálni :)
Remélem ízleni fog a lekvár, ha bármi kérdésed van vele kapcsolatban írj bátran!

gyulaidora
gyulaidora Tue, 2016-11-29 13:49

Nagyon szépen köszönöm, ha adódik még valami ami nem tiszta, keresni foglak! :) Szép napot kívánok! :)

3masmama
3masmama Wed, 2016-01-06 19:07

Köszönöm a receptet. Már régóta facsarjuk a narancsot, eddig nem tudtam mi tévő legyek a visszamaradt húsával. Most a recept alapján készítettem belőle lekvárt. Bár én dzsemfix-el készítettem, így is nagyon finom lett. Hálás vagyok érte. Köszi. Boldog új évet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2016-01-06 19:11

Én is köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök hogy jól sikerült!
Boldog új évet Neked is :)

qlcsy
qlcsy Tue, 2015-12-22 11:54

Kedves b-ors!
Életem első lekvárja, csodás íze van!
Érdeklődnék, hogy mekkorák ezek az üvegek, mert én másfél adagot csináltam, 7-8 adaggal számolva, de csak 6 db 2 decis befőttesüvegnyi lett belőle. Mondjuk a 3 kiló narancs nettó súlya 1200 g lett, gondolom az is számít a végső mennyiségben. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2015-12-22 13:02

Kedves Qlcsy!
Köszönöm hogy elkészítetted a receptemet, nagyon örülök hogy ízlett :)
Nekem 5 db üveg lett belőle, de nem mernék megesküdni rá hogy ez a pici üveg a képen van 2 decis :) Sajnos már rég készítettem a lekvárt és már nincsenek meg az üvegek hogy lemérjem. Igen a végső mennyiséghez adtam meg a darabszámot. Elnézést hogy nem tudtam többet segíteni! Kellemes Ünnepeket kívánok!

qlcsy
qlcsy Tue, 2015-12-22 13:15

Ááá, semmi gond, csak gondoltam megérdeklődöm. Szerencsére pont annyi lett, amennyi kellett, csak gondoltam kis ráhagyással számolok. :)
Legközelebb majd duplázok, csak kedvet gyűjtök addig a narancsfilézéshez. :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2015-12-22 18:52

:D Na igen, ez a fő ok amiért idén nem csináltam ilyet... mire megpucolom a narancsokat néha az életkedvem is elmegy :D

reni90
Reni90 / reni90 Wed, 2015-12-02 22:21

Szia. Az lenne a kérdésem, hogy forrás után csak 1 percig kell főzni és már kész is?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2015-12-02 22:42

Szia Reni! Ez a befozocukortol fugg. Amit en hasznaltam arra az volt irva hogy forrastol szamitott egy perc. Szoval a cukron levo utasitasokat kell kovetni. Remelem izleni fog :)

BiGe
BiGe / BiGe Mon, 2014-12-15 19:06

Nagyon finom lett a lekvar! Koszonom a receptet :) Kellemes Karacsonyt kivanok!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-12-15 19:57

Nagyon örülök hogy ízlik, köszönöm a visszajelzést :)
Neked is nagyon kellemes ünnepeket!!!

adrybaba89
adrybaba89 Sat, 2014-11-22 23:41

Szia! Érdekelne,hogy meddig áll el ez a lekvár? Vagy addig ameddig a többi? Nem kell még külön tartósítani valamivel? Köszönöm előre is a választ! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-11-23 08:59

Kedves Adrybaba!
Én nem használtam tartósítószert, de annak érdekében hogy ne romoljon meg a lekvár, nagyon fontos hogy csírátlanítani kell az üvegeket! Ha van mosogatógéped akkor jó magas hőfokon rövid programon mosd el az üvegeket, tetőkkel együtt, ha nincs akkor én úgy szoktam hogy elmosom őket alaposan és beteszem a sütőbe szájukkal lefelé, és 150 fokon kb 15 percig bent hagyom őket. Ha a sütős megoldást választod oda nem javaslom a tetőket berakni nehogy a gumírozásának valami baja legyen, akkor azokat forró ecetes vízzel tudod lefertőtleníteni. Ha ez kész és betöltötted őket, akkor az is fontos hogy 5 percre fejjel lefelé állítsd az üvegeket és akkor már mehetnek is a kamrába :) Nekem van tavalyról még egy pici üveg narancslekvárom, pont a napokban nyitottam fel és hálisten semmi baja :) remélem tudtam segíteni :)

lilla1110
lilla1110 Tue, 2014-11-18 10:27

2 kilogrammnyi narancshoz körülbelül mennyi kis üvegcsére lesz szükségem? Még soha nem csináltam ilyesmit, de idén ezt szánnám karácsonyi ajándéknak! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2014-11-18 11:16

Kedves Lilla!
Nekem 5 ilyen kis üveggel jött ki ebből a mennyiségből, azért szerintem a biztonság kedvéért vegyél 6-ot, baj nem lehet belőle :)
Biztos nagyon fognak örülni ennek az ajándéknak, jó készülődést és lekvárfőzést kívánok, remélem ízleni fog :)

katmo
katmo Tue, 2014-02-18 00:27

Soha nem csináltam narancslekvárt....de ez a recept bevált!Ajándékba adtam és csak pozitív visszajelzést kaptam.köszi a szuper receptet :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2014-02-18 08:58

Én köszönöm a visszajelzést :) Nagyon örülök hogy sikered volt :)

narsolya
narsolya Thu, 2013-12-12 13:42

Életemben először főztem lekvárt. Most készült el, a próbaadag gyönyörűen bekocsonyásodott és az íze isteni (tényleg nem keserű). Kezdőknek bátran ajánlom a receptet, szerintem nem lehet elrontani. Ajándékba lesz, remélem sikert arat :-). Kösz a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-12-12 14:25

Nagyon örülök hogy sikerült a lekvárod :)
Biztos vagyok benne hogy akinek ajándékozod, nagyon fog neki örülni!!!!:)

alexikaster
alexikaster Fri, 2013-01-11 12:00

köszönöm a tanácsot,hétvégén fogok nekiállni,majd beszámolok,hogy milyen lett:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-01-11 12:04

Megkoszonom a beszamolot:) jo lekvarfozest:)

alexikaster
alexikaster Thu, 2013-01-10 00:21

Kedves b-ors! Sosem csináltam még lekvárt,de egy ilyen különlegességre szívesen tennék egy próbát,már beszereztem a hozzvalókat:) Tudnál segíteni,hogyha nem dzsem-szerű keményebb állagot,hanem folyósabbat szeretnék készíteni,akkor vízzel vagy narancslével felhigíthatom?

köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-01-10 06:24

szia! szertintem ha folyosabban szeretned akkor narancslevel fel tudod higitani de en meg igy nem csinaltam, szoval nem mernek feleskudni ra! viszont a befozocukor hatuljan az van irva hogy ha dzsemet szeretnel akkir forrastol szamitva fel percet kell csak fozni! gondoltam meg arra is hogy esetleg ha tobb mint 2 kg narancsot puresitenel le lehet akkor is folyosabb lenne! remelem tudtam segiteni es jo lekvarfozest kivanok :) Orsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-01-02 12:26

Kedves Torma!
Köszönöm szépen :)

656
narancs 2 kg
befőzőcukor 500 g
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 5 db
vanília 1 db
csillagánizs 2 db