Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi narancsos fánkocska

Karácsonyi narancsos fánkocska
Karácsonyi narancsos fánkocska
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi karácsonyi ízvilágú desszert, amit az ünnepi ebéd vagy vacsora részeként is felszolgálhatunk.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, cukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a narancslét, a tojássárgákat és az olajat, amivel még rövid ideig tovább verjük, hogy az egész egynemű legyen.
  2. A lisztben elkeverjük a fűszerkeveréket és a kandírozott narancshéjat, majd kanállal óvatosan a felvert habba forgatjuk.
  3. 12 db-os (nagyméretű) muffinsütőbe papírokat rakunk, és a masszát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Az öntethez kikeverjük a tejszínt a cukorral, tojássárgákkal, és a keményítővel, majd hozzáadva a narancslét, narancshéjat és likőrt, sűrűre főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forró krémbe keverjük.
  5. A behűtött öntetet tálaláskor tegyük a muffinokra. Csokiforgáccsal, narancsszelettel díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 736
elküldve: 1
receptkönyvben: 224
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi narancsos muffin, fűszeres-narancsos muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 tk
narancslé 1 fél narancsból nyert
kandírozott narancshéj 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
kandírozott narancshéj 1 ek
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
1 csipet
habtejszín 2 dl
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
narancslé 1 fél narancsból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
cointreau 1 ek