Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi narancsos kuglóf

Karácsonyi narancsos kuglóf
Karácsonyi narancsos kuglóf
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kuglóf receptem, és azt alakítottam át. Egy kicsit tettem hozzá, egy kicsit vettem el belőle:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk és kilisztezünk egy kuglófformát.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd a keveréket a narancslével együtt fokozatosan a vajas masszához adjuk.
  4. Belekeverjük a lereszelt narancshéjat.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába. Majd sütjük.
  6. Tetejére: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a citrom levével, belekeverjük az ételszínezőt.
  7. Ecsettel rákenjük a kihűlt tészta tetejére, és ízlés szerint díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 721
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos kuglóf, kuglóf, karácsonyi kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dincuska
dincuska Sat, 2011-12-24 12:06

Megcsináltam, ez a meglepetés a karácsonyi vacsora után. De nagyon jól néz ki! :)

827
finomliszt 40 dkg
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
narancslé 3 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojásfehérje 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
ételfesték 3 csepp