Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi piskótatekercs eperlekvárral

Karácsonyi piskótatekercs eperlekvárral
Karácsonyi piskótatekercs eperlekvárral
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első Karácsonyt ünnepeltük anyuval az én albérletemben és ezért szerettem volna valami egyszerű, de mégis különleges dolgot készíteni.  A larecetadelafelicidad.com oldalán leltem rá hosszas böngészés során a dekorációs ötletre. Utána pedig jött az ihlet. A krém, a nagymamám általi pávaszemből lett átültetve. Az ánizsos eperlekvárt pedig én magam főztem a nyáron.  Majd töltöm külön a lekvár receptet is :) 
Bármilyen krémmel és lekvárral finom. Mondjuk csokis krém és narancslekvár... mmmmmm... :) Mindjárt készül a következő adag azt hiszem :D

hozzávalók / 4 adag

A dekorációhoz

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dekorációhoz minden összetevőt robotgépben habosra kikeverünk.
  2. Dekorkrémet habzsákba töltve a sütőpapírra tetszőleges mintát rajzolunk. Segítségként nyomtatott minta is jó, a sütőpapír alá helyezve sablonként.
  3. Felrajzolt mintát tepsibe rakjuk és 15 percig fagyasztóban hűtjük. Télen tökéletesen megfelel az erkély is.
  4. A krém elkészítése következik. Felfőzzük a lisztet a tejjel és tojással. Kihűtjük, addig elkészül a krém másik fele.
  5. Habosra keverjük robotgépben a cukrot, vajat, vanilin cukrot.
  6. Ha kihűlt a főtt krém, összekeverjük a 2 részt és kenésig a hűtőben tároljuk.
  7. Tésztához a sót, cukrot a tojással habosra keverjük, majd a lisztet nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
  8. A hűtött mintára óvatosan ráöntjük, elegyengetjük a tetejét.
  9. 170 °C ra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész, tűpróbával ellenőrizzük.
  10. Sütőből kivéve, levesszük róla a sütőpapírt, gyorsan megkenjük lekvárral és a krémmel. 
  11. Konyharuhával óvatosan feltekerjük és tekercs alakban tároljuk tálalásig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 424
elküldve: 12
receptkönyvben: 271
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

HastancAndrea

Mióta szakács: 2012.10.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Karácsonyi piskótatekercs ánizsos eperlekvárral, Swiss roll, lekváros piskótatekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Sun, 2015-06-14 17:12

Oh, pont tegnap keszitettem piskotatekercset, es szerettem volna valamivel feldobni. Ez nagyon jo otlet! Koszi!

zizilezi
zizilezi Mon, 2012-12-31 01:24

Nagyon szép! Külföldi oldalon láttam először ilyen díszítést, ott sütésálló lekvárral csinálták. De ez is nagyon jó ötlet! Egyszer kipróbálom! :)

1120
tojásfehérje 1 db
cukrozatlan kakaópor 20 g
finomliszt 20 g
cukor 30 g
vaj 30 g
tojás 4 db
finomliszt 120 g
cukor 120 g
1 csipet
vaj 200 g
porcukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
eperlekvár 4 ek