Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi pisztráng

Karácsonyi pisztráng
Karácsonyi pisztráng
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám kézzel írt receptjei között bukkantam rá erre a sült hal receptre. A papíron egy piros kérdőjel volt, ez keltette fel a kíváncsiságom. Ha Ő nem készítette el, akkor most rajtam a sor! Kicsit izgultam, hogy milyen lesz, hiszen ez mégis csak ünnepi alkalom! Kellemes meglepetés ért bennünket... zamatos, szaftos, nem fenyő ízű halvacsora lett az eredmény!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előkészített pisztráng mindkét oldalát beirdaljuk, majd kívül belül besózzuk. A sütőlemezt (tepsit) megkenjük vajjal. A pisztrángokat a sütőlemezre rakjuk. Belsejükbe tesszük a megmosott fenyőágacskákat és egy-egy darabka vajat. A halak tetejére, ahol a bevágások vannak, szintén vajdarabkát teszünk.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen, krumplipürével tesszük asztalra.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 007
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fenyővel sült pisztráng

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
pisztráng 1 kg
vaj 13 dkg
fenyőcsúcs 10 dkg
0 ízlés szerint