Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi pulyka

Karácsonyi pulyka
Karácsonyi pulyka
230 perc / előkészület: 20 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén ez volt a karácsonyi ebédünk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Burgonyagombóc, párolt vöröskáposzta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykát mossuk meg, majd töröljük szárazra. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  2. A darabokra vágott almához adjuk hozzá a kockákra vágott hagymát, ízesítsük sóval, borssal, mézeskalács fűszerrel és a kakukkfűvel.
  3. A pulykát a keverékkel megtöltjük, majd nyakánál és a hasán összetűzzük. A szárnyakat és a combokat összekötjük.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  5. A pulykát mellével lefelé egy tepsibe fektetjük, ráöntjük a felolvasztott vajat, és a forró sütőbe toljuk.
  6. Kb. 30 perc múlva hozzáöntünk egy kis húslevest, és a sütőt 160 fokra állítjuk.
  7. Gyakran locsolgassuk a pulykát a sült szafttal, és ha szükséges, öntsünk még hozzá levest. Kb. 90 perc elteltével megfordítjuk a pulykát, és további 90 percet sütjük. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a pulykát benne 15 percet pihenni.
  8. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, majd felöntjük a maradék levessel, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a pulykához tálaljuk.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 102
össznézettség: 84 100
elküldve: 23
receptkönyvben: 443
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres töltött pulyka almával, almával töltött fűszeres pulyka pecsenyelével, fűszeres pulyka hagymás-almás töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catalinca
catalinca Sun, 2011-12-18 11:57

Nem kell az elején sütőzacskóba tenni vagy alufóliával lefedni? /Én mindig így kezdtem./ Szívesen kipróbálnám ezt a receptet, csak félek, hogy kiszárad az amúgy is kissé száraz pulykahús.

625
bébipulyka 2.8 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alma 2 közepes db
vöröshagyma 0.5 db
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
kakukkfű 1 tk
vaj 60 g
szárnyas alaplé 500 ml