Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi Stollen süti

Karácsonyi Stollen süti
Karácsonyi Stollen süti
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő sütemény. Ízeiben megtaláljuk a hagyományos Stollen kalács ízeit. Kb. egy hétig eltartható. Dobozban tárolva tovább is. Ezt a lehetőséget nekem még nem sikerült kipróbálnom, mert családomban gyorsan eltűnik a tálcáról. Pár nap után szaftosabb lesz az állaga, de frissen kisült állapotban is nagyon finom. Az a tipikus "nem lehet abbahagyni" sütemény.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kandírozott citromot és narancsot vagy narancs héját apróra földaraboljuk. Egy botmixer alkalmas erre a célra. Majd 100 ml rumban megáztatjuk a mazsolával együtt, pár órát, de legjobb egy egész éjszakát.
  2. A darált mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk /csak pár pillanatig/.
  3. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha egy pár percre lefagyasztjuk, akkor könnyebb.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban, mogyorót, túrót, cukort, bourbon vanília cukort, tojásokat, vajat és a fűszereket hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  5. A rumban megáztatott mazsolát és a kandírozott narancshéjat, citromot is a tésztához adjuk és a lereszelt marcipánt. A tésztába beledolgozzuk.
  6. A tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és egyenletesen eligazítjuk. 190 °C fokra előmelegített sütőben sütjük. Nekem ca. 35 perc alatt sült meg.
  7. Miután megsült a tészta, a vajat fölolvasztjuk, és egy ecset segítségével lekenjük vele a megsült tészta tetejét. Porcukorral még megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tetszés szerinti szeletekre fölszeleteljük
  8. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 228
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

659
finomliszt 400 g
sütőpor 1 csomag
törökmogyoró 100 g
tehéntúró 250 g
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 200 g
tojás 4 db
kandírozott citrom 100 g
kandírozott narancshéj 100 g
mazsola 180 g
marcipán 130 g
koriander 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
rum 100 ml
vaj 100 g
porcukor 100 g