Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével

Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével
Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki ismeri a szilvával töltött pulykát, na, de nem így! Ezt imádni fogjátok!
A rumos szilva és a camembert sajt a legjobb dolog, ami egy pulykamellbe kerülhet, a gyümölcsök, a fehérbor és a baconkabát pedig segít, hogy ne száradjon ki!
A zelleres krumplipürét is érdemes kipróbálni, mert szuperül feldobhatja az unalomig ismételt ünnepi köreteket! 

hozzávalók / 4 adag

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltött pulykamellhez

  1. Kezdjük a pulykamellel. Válasszunk egy szép nagy darabot, és kérjük meg a hentest, hogy nyissa szét nekünk, mert tölteni fogjuk.
  2. Az aszalt szilvákat áztassuk rumba és tegyük félre.
  3. Finoman klopfoljuk ki a pulykamellet, sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát, majd 4-5 gerezd áttört fokhagymával kenjük meg.
  4. A baconszalonna-szeleteket szorosan terítsük egymás alá, majd rakjuk rá a pulykamellet. A pulykamell közepére helyezzük a camembert-szeleteket egy sávban, majd erre pakoljuk a beáztatott és enyhén kinyomkodott aszalt szilvákat is.
  5. Határozott mozdulatokkal, szorosan feltekerjük a pulykamellet, majd keresztben befedjük a baconszeletekkel, és jól benyomkodjuk a két végét.
  6. Olajjal/zsírral kikent tepsibe helyezzük, majd mellédobáljuk a cikkekre vágott hagymákat, almát, körtét és a maradék fokhagyma-gerezdeket.
  7. Meglocsoljuk az egészet fehérborral, és lefedve, 200 fokon, 1 óráig sütjük. Közben elkészítjük a pürét.
  8. Ha letelt a 60 perc, levesszük a fóliát a tepsiről, és 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
  9. Vékony szeletekre vágva, a zelleres pürével és a sült gyümölcsökkel tálaljuk.

A zelleres krumplipüréhez

  1. A megpucolt krumplikat és zellergumót kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Lecsöpögtetjük, áttörjük, majd belekeverjük a puha vajat és a tejszínt.
  3. Fűszerezzük sóval-borssal-szerecsendióval, végül hozzáadunk egy fél csokor aprított petrezselymet, és jól elkeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 608
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvás pulyka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1140
aszalt szilva 200 g
rum 1 dl
pulykamell 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 8 gerezd
bacon 10 szelet
camembert sajt 250 g
vöröshagyma 2 db
alma 1 db
körte 1 db
félszáraz fehérbor 2 dl
burgonya 50 dkg
zeller 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 50 g
habtejszín 0.5 dl
petrezselyem 0.5 csokor