Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi túrótorta

Karácsonyi túrótorta
Karácsonyi túrótorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta terveztem, hogy karácsonykor olyan tortát készítek, amelyen egy fenyőfa van. A kiwi igazi téli gyümölcs, így ő lett a torta központja. A barack színe nagyon szépen mutat vele, én az ízét is jobban szeretem, ezért dominál a tortában az íze.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Érdemes lehet megkenni a pitét a túróréteg előtt egy kevés lekvárral vagy mogyorókrémmel, hogy "szigeteljen", nehogy a túrókrémből a nedvesség eláztassa a tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit.
  2. Kivajazott, kilisztezett 24 cm-es kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, ha a közepe felpúposodna, lenyomkodjuk pl. egy kis vágódeszkával.
  3. A túrókrémhez a 300 ml tejet habosra keverjük a túrótorta alapporral, majd hozzákeverjük a villával áttört túrót és pár kockára vágott őszibarackbefőttet. Rásimítjuk a tésztára, és hűtőbe tesszük egy fél órára. 
  4. A gyümölcsöket felvagdossuk, és a kiviből fenyőfa alakot rakunk ki, ezt körberakjuk a barackkal, fenyőfadísz gyanánt a vörösáfonyákat tesszük rá, a fél kocka csokit pedig a fenyőfa aljához tesszük, annak törzsét imitálva.
  5. A zselatinhoz 250-300 ml vizet felforralunk, ráöntjük a zseléporra, és fél percig keverjük. Azonnal ráöntjük a tortánkra, középről indulva. A tortát alaposan lehűtjük. A kapcsot levéve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 058
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrótorta fenyővel, joghurtos pite túrókrémmel és gyümölcsökkel, fenyőfás túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
joghurt 2 dl
cukor 1 bögre
finomliszt 1.75 bögre
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 0.5 dl
tehéntúró 250 g
tej 300 ml
pudingpor 1 tasak
barackbefőtt 420 g
kivi 3 közepes db
vörösáfonya 2 g
csokoládé 1 dkg
tortazselé 1 csomag