Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi vörösbársony cupcake

Karácsonyi vörösbársony cupcake
Karácsonyi vörösbársony cupcake
115 perc / előkészület: 90 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különlegeset szerettem volna karácsonyra. Egy sütőversenyben láttam először a red velvet muffint, és rögtön megtetszett. A krémmel a tetején egy igazán különleges fénypontja az ünnepeknek.

hozzávalók / 8 adag

A muffinhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. A vanília rúd belsejét a tojásokhoz adjuk, majd felverjük őket, és a margarinos krémhez adjuk, és simára keverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk, és hozzáadjuk a margarinos krémhez. A kefirhez hozzáadjuk a piros ételfestéket (nagyon fontos, hogy igazi piros legyen, ne málna piros, mert különben nem lesz szép színe a muffinoknak), és belekeverjük a lisztes masszába.
  3. A szódabikarbónát az ecetben felfuttatjuk, és hozzáadjuk a tésztához. A muffin sütőt vékonyan kikenjük olajjal, és belehelyezzük a muffin papírt, majd kb. 3/4-ig töltjük a muffin tésztával. 180°-on 25-30 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A habtejszínt keményre verjük a habfixálóval. A mascarponét a krémsajttal, a porcukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk (mindig egy irányba forgatva) a habtejszínt.
  5. Habzsák segítségével a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, majd színes golyócskákkal és csokiszívecskékkel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 279
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szissza

Mióta szakács: 2014.12.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Red velvet cupcake, piros tündértorta, krémes vörösbársony muffin

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fifoka92
fifoka92 Sat, 2016-03-26 09:59

Szia! Lenne egy olyan kerdesem, hogy nekem is van sajat red velvet cupcake receptem es en olajjal keszitem nem vajjal. Tesom szulinapjara szeretnem elkesziteni csak elotte nap. Hogy nem tudod hogy az nem fog-e megkemenyedni vagy megszaradni addig ? Hutobe tegyem vagy szobahomersekleten hagyjam? MAjd 60 db-ot kell elkeszitem csak felek hogy masnapra nem lesz az igazi :S Illetve aznap fogom disziteni is. Akarhanyszor csinaltam nem maradt belole masnapra es nem vagyok ebben tapasztalt. Elore is koszonom a valaszt!! :)

szissza
Szissza / szissza Mon, 2014-12-22 12:47

Sziasztok! Úgy látom lemaradt a tejszín adag a hozzávalók leírásából: 2dl tejszín kell és hozzá 2 csomag habfixáló por. Kijavítottam a receptben :)

Bocsi7
Bocsi7 Fri, 2014-12-12 09:18

Szia! 2dl a tejszín, ami kell bele, vagy 4dl, mivel a habfixáló 2 csomag? Köszi a választ!!

771
finomliszt 25 dkg
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 12 dkg
cukor 30 dkg
tojás 2 db
vanília 1 db
kefir 2.4 dl
ételfesték 6 kávéskanál
ecet 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
mascarpone 25 dkg
krémsajt 25 dkg
porcukor 15 dkg
habfixáló 2 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 2 ek
színes cukorka 1 ek
habtejszín 2 dl