Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyváró fűszeres forró csoki

Karácsonyváró fűszeres forró csoki
Karácsonyváró fűszeres forró csoki
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan azt gondolják a forró csokiról, hogy egyenlő a sima kakaóval...hát nem! Valójában egy igazán krémes, finom és melengető finomság, amibe igazi csokoládé kerül szuper, télies hatású fűszerekkel gazdagítva. Plusz még a karácsonyi hangulatot is meghozza!

hozzávalók / 5 adag

Forró csoki

Díszítész

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe öntjük a tejet és a tejszínt, beleszórjuk a fahéjat, a csillagánizst, a kardamomot, és felforraljuk.
  2. A fűszereket kihalásszuk, majd beletesszük a vaníliaaromát, a rumot, a kockára tördelt jó minőségű, legalább 70%-os csokoládét és a nádcukrot.
  3. Hagyjuk forrni pár percet, majd besűrítjük egy kis keményítő plusz víz keverékével.
  4. Alaposan kiforraljuk, csészékbe öntögetjük, majd pillecukorral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 296
össznézettség: 5 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
44 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hot chocolate

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

656
tej 5 dl
habtejszín 1.5 dl
étcsokoládé 250 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliaaroma 2 teáskanál
rum 0.5 ml
nádcukor 70 g
fahéjrúd 2 db
csillagánizs 1 db
zöld kardamom 3 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 2 dl
pillecukor 100 g
tejszínhab 5 ek
étcsokoládé 50 g