Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj borsóraguval

Karaj borsóraguval
Karaj borsóraguval
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legelőször a hűtőből és fagyasztóból előkotort maradékokból készítettem el ezt az ételt, elvégre spórolunk!:) Ha előrelátó vagyok, és írok bevásárló listát, akkor füstölt-főtt sonkával, gombával, hagymával dúsítom a borsós ragut, de egyébként szabadon variálható...

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük a hússzeleteket, majd egy hőálló tálba tesszük. Pici vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hadd puhuljon tovább, amíg elkészítjük a borsóragut.
  3. A hús sütéséből visszamaradt olajra rászórjuk a fagyott borsót, egy kis vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és megpároljuk.
  4. Ha nagyjából puha a borsó, belereszeljük a sajtot (én vegyesen óvári sajtot és füstölt karavánt használtam), hozzáöntjük a tejet, és kicsit összeforraljuk, hogy sűrű masszát kapjunk.
  5. Ha a húsunk megpuhult, ráöntjük a borsóragut, és visszatoljuk még a sütőbe egy fél órára (pici vizet még önthetünk rá).
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30x10 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 219
elküldve: 8
receptkönyvben: 270
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

goblarka

Mióta szakács: 2012.07.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsós sertéssült, zöldséges karaj, sajtos-borsós sertéskaraj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilda421
Ilda421 Sat, 2019-01-19 15:17

Én most főztem meg először...….a próba majd evés lesz. Megírom, hogy ízlett a családnak. :-)

cct
cct Thu, 2013-09-05 15:40

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt! Kicsit változtattam rajta: sok fokhagymát tettem bele és gomba is volt itthon... :)

sch.kata
sch.kata Sun, 2012-12-30 13:27

Köszönjük a receptet, Isteni finom lett!
Gyakran fog az asztalunkra kerülni.

520
sertés rövidkaraj 50 dkg
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 40 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint