Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj csőben sült karfiollal

Karaj csőben sült karfiollal
Karaj csőben sült karfiollal
205 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy kísérlet a paleo diéta jegyében.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A húshoz keverjük össze a fűszereket a vajjal és a préselt fokhagymával, majd ezzel kenjük be a karajt. Itt-ott zsebeket is vagdoshatunk a húsba és oda is tömködhetünk a fűszervajból. Helyezzük a húst egy lezárható edénybe (pl.: jénaiba) és lefedve toljuk a sütőbe, azonnal mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra. 2 óra múlva vegyük le a tetejét, így süssük még 15 percet, majd vegyük ki a sütőből és tálalás előtt lefedve hagyjuk állni legalább negyed órát.
  3. A kesudiót áztassuk annyi vízbe, hogy épp ellepje. 20 perc után turmixoljuk a vízzel együtt finomra.
  4. Kezdjünk el melegíteni 2 liter vizet, tegyünk a tetejére egy tálat és a tálba üssünk bele 2 tojássárgáját, öntsük bele a citromlevet, valamint 2 csipet sót. Folyamatos kevergetés, habosítás (habverővel kevergetés) közben sűrítsük be a masszát. Ha besűrűsödött, akkor azonnal állítsuk a tálat hideg vízbe, hogy ki ne csapódjon a tojássárgája.
  5. Adjuk a tojássárgákhoz a kesudiós pépet és turmixoljuk egyneművé, majd keverjük hozzá a sajtot.
  6. Ha felforrt a víz, szórjuk bele a bio vegetát vagy sót, és főzzük meg benne a karfiolt. Ne főzzük túl puhára, 12-14 perc bőven elég neki.
  7. Szedjük a karfiolt egy sütőbe helyezhető edénybe, öntsük rá a sajtos-tojásos keveréket és toljuk a sütőbe 10-15 percre (ha elfér, akkor a husi mellé, ha nem, akkor addig tegyük a 180 fokos sütőbe, amíg a hús pihen).

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25×20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 085
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéskaraj sütve, karfiolos sertéskaraj, sertéskaraj karfiollal csőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

711
sertés rövidkaraj 1 kg
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
karfiol 1 kg
1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 2 l
kesudió 10 dkg
tojássárgája 2 db
citromlé 0.5 citromból nyert
2 csipet
sajt 5 dkg
víz 1 dl