Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj cukkinis bundában sütve

Karaj cukkinis bundában sütve
Karaj cukkinis bundában sütve
37 perc / előkészület: 30 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor minden ételbe csurran egy kevéske. Nem volt ez másképp ezzel a bundás karajjal sem. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. A husi tökéletesen puha, szaftos volt a cukkinis kéreg alatt. A gyerekek kedvéért sült krumpli volt hozzá a köret, de kipróbáltuk úgy is, hogy a tetejére fokhagymás tejfölt kentünk, és megszórtuk reszelt sajttal. Hm, fincsi volt :-)

hozzávalók / 4 adag

Szeletekhez:

Bundához:

Forgatáshoz:

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

Szeletekhez:

  1. Legelőször a megtisztított cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, ha zsenge, a héját nem szükséges eltávolítani. Meghintjük sóval, és hagyjuk állni.
  2. A husikat kicsit kiklopfoljuk, és besózzuk.
  3. A forgatáshoz egy tálkába szórunk 3 evőkanál lisztet. A sütéshez az olajat felforrósítjuk.

Bundához:

  1. Ha a cukkini levet eresztett, jól kicsavarjuk, és egy tálkába rakjuk.
  2. Beleütünk két tojást, hozzáadunk egy csipet sót, egy csipet borsot, egy teáskanál fokhagymakrémet (esetleg belezúzzuk a fokhagymákat), és jól összekeverjük.
  3. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, közben keverjük, és legvégül a tejjel hígítjuk.

Forgatáshoz és sütéshez:

  1. A husikat először megforgatjuk a lisztben, majd a cukkinis masszában, kicsit lecsöpögtetjük, és a forró olajban, közepestől kisebb lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
  2. Az olajból kiemelt szeletek bundája keménynek tűnhet, erre jó megoldás, ha konyhai papírtörlővel bélelt, fedeles jénaiba rakjuk, míg ki nem sül az összes. Ott jól átgőzölődnek, a karaj is puhul még, sőt kellőképpen meleg is marad a sütés végére.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 858
elküldve: 7
receptkönyvben: 620
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinibundás karaj, rántott karaj cukkinis bundában, cukkinis rántott hús

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2016-03-10 14:16

Nagyon finom szaftos maradt a hús, midkettőnknek nagyon ízlett. Egy gondom volt, hogy a húst nem fogta be a massza, így csak az egyik oldalára raktam belőle, de sütéskor gyönyörűen rajtamaradt. Valószínüleg kevés volt a liszt a masszában, mert a szénhidráttal mindig spórolnom kell. Így féloldalasan is nagyon fiom volt. Köszi a receptet. Zsuzsa.

juhjud
juhjud Sat, 2016-02-27 15:12

Kedves Andi!
Megsütöttük, és imádtuk. Isteni finom szaftos a bunda, és benne a husi. Quinoa tabboulleh salátával ettük. Isteni volt, köszönjük a receptet!

665
sertés rövidkaraj 70 dkg
1 kávéskanál
cukkini 1 kis db
1 csipet
tojás 2 db
bors 1 csipet
fokhagymakrém 1 teáskanál
finomliszt 3 púpozott ek
tej 1 dl
finomliszt 3 csapott ek