Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel

Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel
Karaj gombaraguval és krumplilepénnyel
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a krumpli és a burgonya szinte állandó szereplő az asztalon. A hús másodlagos, épp ezért ez az étel is elkészíthető akár más hússal vagy épp hús nélkül. Most csak szerettem volna egy kicsit másként tálalni a kedvenceinket, és épp volt a fagyasztóban karajszelet, így úgy gondoltam, megpróbálom vele, és hogy ne legyen annyira száraz a hús, talán jó lenne a raguban puhára főzni. Én ezt az adagot 2 főre készítettem el, én még vacsizni tudtam belőle, de a receptben szereplő ragu és krumplilepény mennyisége több szelet husit is elbír.

hozzávalók / 2 adag

A raguhoz

A lepényhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként a krumplilepényekhez szükséges burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Míg hűl a krumpli, előkészítjük az étel többi alkotórészét. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
  3. A raguhoz szükséges hozzávalók közül a gombát megmossuk, majd a kisebb szeleteket negyedeljük, nagyobbakat is úgy vágjuk fel, hogy harapható legyen a gomba. A póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet is felaprítjuk. Gyorsan magunk mellé készítjük még a leveskockából készült zöldséglevest és az étkezési keményítővel kikevert tejszínt.
  4. A húst kevés olajon (én olaj és vaj keverékén) elősütjük, épp annyira, hogy egy kis színt kapjon, majd egy tányérra kiszedjük őket. Ugyanabba az edénybe, amelyből kiemeljük a hússzeleteket, beletesszük a 2 ek vajat, majd rádobjuk a póréhagymát, amelyet megfonnyasztunk, majd mehet rá a gomba. Néhány perc alatt összeforgatjuk őket, és még mielőtt a gomba levet eresztene, rázuttyantjuk a zöldséglevest és a tejszínt.
  5. Felforraljuk a ragut, visszahelyezzük az elősütött karajszeleteket, lejjebb vesszük a hőfokot az edény alatt, és hagyjuk, hogy a hús a raguban puhuljon meg. Addig rotyogtatjuk a ragut, míg sűrű nem lesz. Ha kell, a maradék tejszínnel lehet hígítani.
  6. Míg a ragu a husival fődögél, addig elkészítjük a krumplilepényeket. A megfőtt, kihűlt burgonyákat meghámozzuk és durvára reszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha nem áll össze a massza, 1 tojást hozzá lehet ütni. Egy teflon serpenyőbe kevés olajat teszünk, azt felhevítjük. A masszából kis korongokat formázunk, és azokat a serpenyőbe tesszük, majd a korongok mindkét oldalát finom ropogósra sütjük.
  7. Végső simításként amikor már látjuk, hogy sűrűsödik a ragu, beletesszük a felaprított petrezselymet és hagyjuk, míg a ragu teljesen el nem készül.
  8. Tálaláskor csak egymás mellé vagy egymásra (kinek, hogy tetszik) rendezzük a krumplilepényeket, a karajszeleteket és merünk a raguból annyit, amennyit nem szégyenlünk.
  9. Ha valaki szeretné, akár tűzállótálba egymásra rétegezheti a krumplilepényeket, a húst és a ragut, megszórhatja sajttal, és a sütőbe helyezve addig pirítja, míg a sajt aranybarna nem lesz.
  10. Az étel hús nélkül is elkészíthető. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 6 328
elküldve: 4
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

hallie

Mióta szakács: 2012.10.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karajszelet tejszínes gombaraguval és krumplilepénnyel, gombaragus sertéskaraj krumplilepénnyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1365
sertés rövidkaraj 40 dkg
csiperkegomba 50 dkg
póréhagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
vaj 2.5 ek
zöldség alaplé 1.5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
főzőtejszín 1.5 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál
burgonya 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl