Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj gyömbéres körtével

Karaj gyömbéres körtével
Karaj gyömbéres körtével
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy nem körte szezon van, de én most ettem volna. Főleg a gyömbér miatt készítettem, nem árt a nátha meg a köhögés utolsó nyomait is kiírtani.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A szószhoz

ajánlat

Ha pont nincs otthon bor, annyival több levest önthetünk hozzá. Párolt barna rizzsel tálaltam, amihez karikára vágott újhagymát kevertem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeletekről a zsíros részt levágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy magas falú serpenyőben a felhevített olajon pirosra sütjük pár perc alatt, kiszedjük egy tányérra.
  2. Beleöntjük a cukrot meg az ecetet, kevergetve pár másodpercig pirítjuk. Öntsük hozzá a bort, keverjük el.
  3. Ezután következik a húsleves, a megpucolt, szeletelt körte és a finomra vágott gyömbér. 5 percig főzzük kis lángon, hogy a körte megpuhuljon. Adjuk hozza a karikára vágott újhagymát is, végül a keményítőt, amit egy evőkanál hideg vízzel elkevertünk.
  4. Rakjuk vissza a hússzeleteket jól beleforgatva a szószba. Zárjuk el a tüzet alatta azonnal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 835
elküldve: 3
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös karaj, sertéskaraj körtével, sült karaj párolt gyömbéres körtével

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Fri, 2013-04-19 20:14

Igen, olyan jo csipos a gyombertol!
A receptet pedig nagyon szivesen!
udv:witch

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-19 09:58

Finom! A szoveg miatt kattintottam foleg; mindig olyan szorakoztato a kiseroszoveged :))) Sok finom van ebben a receptben; en evek ota tartok friss gyombert itthon, sokszor hasznalom. Kellemes hetveget, T:)

witch
witch / witch Fri, 2013-04-19 20:12

Nekem mindig csak annyi van itthon amennyire szuksegem van, mert nem tudom, hogy lehet tarolni?
Az interneten csak azt talaltam, hogy lereszelve, lefagyasztva, de en is a frisset hasznalnam inkabb. A hutoben elall kb. 2 hetig, de ha tul sok van nem biztos, hogy elfogy. Te, hogy tarolod?
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-04-20 00:59

Figyi, nekem ez bejött; egy kb fél tenyérnyi darabot veszek, az általában elfogy 2 hét alatt, mert én majdnem mindenbe reszelek: zöldség leves, stirfry, saláta, ha éppen ahhoz van kedvem...van, amikor csak fél kk-al,akkor elvegyül jól a többi ízzel, nem dominál. A hűtő felső polcán tartom, fopackban, a friss chilik mellett. A chiliket csak egy kis dobozkában, tető nélkül, mert ha azt lefedtük, akkor megpenészedtek. Persze most a chilik a kertből jönnek; sikeres lett a cseresznyepaprika! Meg a fehér padlizsán! A tök az tök nem sikerült, de zöldfűszerek az tömeggel :))) habár most esik, de szép az ősz. Kellemes hétvégét, T:)

witch
witch / witch Sat, 2013-04-20 13:55

Koszi, en is igy tarolom csak nem hasznalom mindenhez
azert nem is fogy olyan gyorsan.
Jo lehet sajat termelesu zoldsegfelet hasznalni. Nalunk a
nemetjuhasz kutyanktol nem igazan lehet es eleg kicsi
a kertunk.
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

16724
sertés rövidkaraj 60 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szőlőmagolaj 2 ek
almaecet 3 ek
cukor 2 ek
fehérbor 1 dl
alaplé 2.5 dl
körte 2 db
gyömbér 6 cm
újhagyma 5 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 1 ek