Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj Sári módra

Karaj Sári módra
Karaj Sári módra
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk elég nemzetközire sikeredett. Az én nagynéném Svédországban él, férjem egyik nagynénje Olaszországban, másik nagynénje Ománban, és Apukámnak számos rokona él Németországban és Ausztriában. Ebből adódóan sok külföldi recept kering a családban, melyből az egyik legegyszerűbb, amit most feltettem, az olasz nagynénitől származik.
Lehet, hogy első ránézésre nem olyan szép, de ízre nagyon finom, és viszonylag gyorsan elkészül! Azoknak ajánlom, akik szeretik a paradicsomos ételeket. Szerintem hasonlít egy kicsit az íze a paradicsomos húshoz, de férjem az állítja, hogy neki a lasagne jut róla eszébe.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Ki lehet próbálni kicsit erőteljesebb fűszerezéssel is, olaszosabban (oregánó, bazsalikom...).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  2. Felhevített vaj és olívaolaj keverékén 3-4 gerezd durvára reszelt fokhagymával a hússzeleteket átsütjük.
  3. Ha a húsok átsültek, kivesszük őket a serpenyőből, és a visszamaradt olajos-vajas-fokhagymás keverékhez hozzáadjuk a ½ l paradicsomlevet, amit kb. 10 percen keresztül közepes lángon folyamatosan kevergetve besűrítünk.
  4. Mikor a paradicsomlé már eléri a sűrű, szószszerű állagot, visszahelyezzük a husikat a serpenyőbe, és minden szeletre rásütünk egy-egy szelet Lapka sajtot (jobb híján előre szeletelt emmentálit, trappistát…).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 168
elküldve: 9
receptkönyvben: 398
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna

Mióta szakács: 2010.06.26.
11 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos karajszelet, paradicsomos hús, paradicsomos-sajtos karaj

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Fri, 2014-02-21 14:42

Köszönöm a receptet. Ez a mai ebéd. Nagyon finom lett. Felkerül az étlapra. :-))

Zsé_83
Zsé_83 Thu, 2012-09-13 14:11

Tegnap elkészítettem, és nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Annyit változtattam rajta, hogy a paradicsomszószhoz tettem provancei fűszerkeveréket. :)

Toretto
Toretto Sat, 2012-04-14 14:58

Megcsináltuk mi is, a fél órát kicsit erősnek érzem, nekünk egy óra volt, de az biztos, hogy isteni finom!:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 18:27

Elkészítettem és istenire sikerült! :) Én tettem rá oregánót és bazsalikomot is! A párom is imádta, úgyhogy tuti, hogy máskor is fogok ilyet sütni! Köszönöm a receptet! :)

534
sertés rövidkaraj 80 dkg
paradicsomlé 5 dl
lapkasajt 8 db
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint