Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karajba göngyölt hús

Karajba göngyölt hús
Karajba göngyölt hús
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez az étel ünnepi ételnek számít. Édesanyámtól tanultam ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A "borításhoz"

ajánlat

Én krumplipürével és uborkasalátával ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízbe áztatjuk a 2 zsemlét.
  2. A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, és félretesszük.
  3. A tölteléket elkészítjük, amíg a hús áll. A darált húst egy nagy tálba tesszük, lyukat csinálunk a közepébe, majd beleütjük a tojást, belenyomjuk a fokhagymát (ízlés szerint akár több gerezdet is lehet belenyomni), sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet és a majoránnát is beletesszük a tálba, majd kifacsarjuk a vizet a zsemléből, és belemorzsoljuk azt is a tálba.
  4. Ha mindezzel megvagyunk, az egészet jó alaposan kézzel összekeverjük.
  5. Ezután már csak össze kell állítani az ételt. A karajszeletekbe kb. egy jó nagy maréknyi fasírtot teszünk, majd a két szélét a karajnak összehúzzuk, és megtűzzük hústűvel (vagy ha nincs hústű, akkor fogpiszkálóval), majd belehempergetjük a zsemlemorzsába, és beletesszük egy kiolajozott tepsibe.
  6. Ezt addig folytatjuk, amíg nem elfogy az egyik alapanyagunk (ami marad, azt is kisütjük!).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 556
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kittusca

Mióta szakács: 2013.04.21.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírttal töltött karaj, hússal töltött sertéskaraj, sütőben sült töltött sertéskaraj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pamacsnyuszi
pamacsnyuszi Tue, 2014-10-28 14:47

Ma megsütöttem, nagyon finom lett. További előnye, hogy egyszerűen és gyorsan előkészíthető.

708
darált sertéshús 1 kg
zsemle 2 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
sertés rövidkaraj 1 kg
zsemlemorzsa 1 bögre