Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karajszelet szalonnával

Karajszelet szalonnával
Karajszelet szalonnával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jelen esetben provanszi fűszereket használtam, és állni hagytam fűszerezés után 2 órát a húsokat, hogy jól átjárja őket az íz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerinti körettel kínáljuk, például rizzsel, krumplipürével.
Részemről fokhagymás pirítossal tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. Megszórjuk egyik felüket  zöldfűszerekkel, majd rátesszük a szalonnacsíkot és háromszögbe hajtjuk.
  3. Kevés lisztben megforgatjuk.
  4. Felhevítjük az olívaolajat, majd egy evőkanál vajat is beleteszünk.
  5. Hirtelen megsütjük a húsokat, hogy szép világos színt kapjanak.
  6. Majd fokozatosan felöntjük a húsalaplével.
  7. Megszórjuk finorma vágott petrezselyemmel és a hagyma zöldjével.
  8. Addig pároljuk, míg a húsok puhák nem lesznek.
  9. Ha szükséges, vajjal mindig krémesebbé tehetjük a mártást.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 65 014
elküldve: 10
receptkönyvben: 603
elkészítve: 28/40
Facebookon megjelent: -

szakács

FMAlisca

Mióta szakács: 2009.10.03.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás karajszelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

derilla
derilla Mon, 2011-01-17 21:29

Nagyon finom lett. A páromnak is nagyon ízlett. Ránézett, és azt mondta: hűű, ez nagyon finom lesz :-)
ééééés, az is lett. Én a végén még szórtam rá sajtot a tetejére, illetve a szószba is. Isteni lett. Legközelebb még egy kis sonkát is teszek bele

myvett
myvett Tue, 2010-06-15 15:29

Nagyon finom lett az enyém is! Én is lilahagymát tettem bele. Zöldfűszerként majorannát és oreganót használtam, a szalonna füstölt volt. Nekem nagyon ízlett. Köretként jégsalátát készítettem ecetes, cukros lében.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-11 15:09

Ma készítettem el ezt az isteni finom és tényleg gyorsan elkészíthető ételt, és nagy sikert arattam vele a családban. Annyival egészítettem ki hogy még a zöldfűszerek mellé használtam magyaros fűszerkeveréket és a legvégén megszórtam egy picike sajttal.Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Üdv: Adi anya

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2010-04-01 12:57

Mivel tegnap csináltam, így beletettem, és nem lett igazából baja, színesebb lett a zöld petrezselyem és a lila hagyma miatt. Én zöldfűszernek bazsalikomot, tárkonyt és kakukkfüvet használtam. A sóval kicsit óvatosan kell bánni, mert a sózott hús és a füstölt szalonna miatt sós lehet az étel a végén. De isteni finom volt párolt rizzsel! A férjem munkából hazaérve már az illatoktól nagyot mosolygott, hogy ez biztos finom lesz! Az is volt! Mind megettük...!!! Szalonna helyett most ananászon gondolkodom, szerintetek? Üdv: Ági

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2010-03-31 11:56

Szia! Esetleg tehetek bele zöldhagyma helyett lilahagymát is? Elfelejtettem venni, és most állok neki ehhez a fini kajához, a boltba meg nem tudok leszaladni, mert alszik a kicsi!

zsókuci
zsókuci Wed, 2009-12-09 19:33

Szombaton elkészítettem a fiamnak, nagyon ízlett neki, a káposztával rakott krumplipürével tálaltam. Lehet, hogy nem való hozzá, de mindkettő finom volt.

511
sertés rövidkaraj 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
csirke alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldhagyma 1 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek