Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval

Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval
Karalábékrémleves medvehagymás pesztóval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam egy könnyű, hamisítatlan tavaszi ízekkel operáló karalábékrémlevest a Landidee német receptmagazin "Frühlingsküche" című számában. Mivel sem a férjem, sem én nem vagyunk nagy karalábé-rajongók (a karalábé nálunk eddig legfeljebb a húslevesig jutott el), kíváncsi voltam, milyen lesz ez a leves. Nekünk végül tetszett a végeredmény, persze leginkább a medvehagymás pesztóval való kombinálása miatt volt érdekes, ezzel azonban érdemes vigyázni, a karalábénak igen érzékeny a "lelkivilága", könnyen el lehet nyomni, ha túl sok pesztót csepegtetünk rá. (Bár ez csak egy leegyszerűsített pesztó, mivel sajt nincs benne, de szerintem így is elég ütős lett.)

(p.s.: a karalábét érdemes minél alaposabban meghámozni, hogy megszabaduljunk a fás részektől, az ui. sokat ront a leves élvezeti értékén.)

hozzávalók / 4 adag

Krémleves

Medvehagymás pesztó

Szólj hozzá!

elkészítés

Krémleves

  1. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a salottahagymát. Hámozzuk meg (minél alaposabban) a karalábékat, majd a krumplit is, majd kockázzuk fel őket nagyjából azonos nagyságú darabokra.
  2. A vajon fonnyasszuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a karalábé- és krumplikockákat. Öntsük fel a zöldség alaplével, majd főzzük kb. 15 percig, vagy amíg jól megpuhulnak a zöldségek.
  3. Ha már jó puhák a zöldségek, botmixerrel pürésítsük a levest, majd öntsük hozzá a tejszínt. Aki szeretné sűrűbbre/még krémesebbre, az előtte keverjen el a tejszínben egy evőkanálnyi lisztet, majd hőkiegyenlítéssel keverje azt a levesbe.
  4. Forraljuk a levest még 1-2 percig, hogy picit besűrűsödjön, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal.

Medvehagymás pesztó

  1. A medvehagymás pesztóhoz mossuk meg alaposan a medvehagyma leveleit, majd vágjuk csíkokra. A fenyőmagot közepes lángon pirítsuk meg egy kicsit, míg egy kis aranybarna színt kap.
  2. Botmixerrel - vagy sima mixerrel - turmixoljuk össze a medvehagymát a pirított fenyőmaggal és az olívaolajjal. Az olajat csak apránként adagoljuk a krémhez, és addig turmixoljuk, míg sűrű, krémes állagú nem lesz a pesztónk.
  3. A kész levest merjük ki tányérokba, majd csepegtessünk a medvehagymás pesztóból egy keveset minden tányérba. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 303
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Elaichi

Mióta szakács: 2015.09.01.
15 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karalábéleves, pesztós krémleves karalábéból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

410
karalábé 3 közepes db
burgonya 1 közepes db
vaj 1 ek
salottahagyma 2 közepes db
zöldség alaplé 1.7 l
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
medvehagyma 0.5 csokor
fenyőmag 3 ek
olívaolaj 75 ml
0 ízlés szerint