Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell bonbon

Karamell bonbon
Karamell bonbon
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem teszek bele se mogyorót, se diót így is nagyon finom. Szaloncukor ként is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a kristálycukorral és a vaníliarúddal állandó keverés mellett sűrűre főzzük (kb. 40-50 perc).
  2. Ezután belekeverjük a porcukrot. A tűzről levéve ízesítjük a csokoládéval, a mogyoróval és a dióval ízlés szerint.
  3. Olajjal megkent sütőre öntük, kocka alakra formázzuk. Amikor kihűlt, és keményedni kezd nedves késsel kockákra vágjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 152
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norcos

Mióta szakács: 2011.12.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás bonbon, karamellás desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

762
habtejszín 5 dl
cukor 20 dkg
porcukor 5 dkg
vanília 0.5 db
napraforgó olaj 1 ek
csokoládé 10 dkg