Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell mártás

Karamell mártás
Karamell mártás
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olvadós csokoládés desszerthez készült ez a mártás. Szintén a Bűvös Szakács receptje alapján.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vastag falú edényben a cukrot világosra karamellizáljuk.
  2. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a tejszín és tej felforrósított keverékét.
  3. Felforraljuk, és amikor jó folyós állagú, ráöntjük a hőálló tálba reszelt csokoládéra.
  4. Csipet sóval ízesítjük és hozzákeverjük a vajat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 59 938
elküldve: 2
receptkönyvben: 524
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamell öntet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laura.Fekete86
Laura.Fekete86 Wed, 2016-02-17 16:49

Ez a szósz alkalmas lenne egy képviselő fánk tetejére, pirított mogyoróval megszórva?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-04-17 13:04

Én browniehoz gondoltam vaníliafagyival. Mit gondolsz?

petra
Petra / petra Fri, 2009-02-27 08:38

csokoládé fondant-hoz készítettem,
de annyira finom, hogy magában is simán eltűnne:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-02-27 07:56

Ezt valamihez (?) vagy önmagában gondolod?

700
cukor 60 dkg
habtejszín 1 dl
tej 2 ek
1 csipet
étcsokoládé 25 g
vaj 5 g