Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-almás mákosguba

Karamellás-almás mákosguba
Karamellás-almás mákosguba
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szenteste napján ebédre szoktuk ezt készíteni. Egyszerűen elkészül, és a karamellás almától nagyon finom ízt, és hangulatot ad a karácsonyhoz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vanília- vagy fahéjöntettel is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, négybevágjuk, kivágjuk a magházat, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, beledobjuk az almaszeleteket, megszórjuk fahéjjal, reszelt citromhéjjal, és összepároljuk.
  3. A kifliket felkarikázzuk, a tejet összemelegítjük a porcukorral, és beáztatjuk a karikákat.
  4. 4 kis sütőformát kivajazunk, és alulra mákot szórunk.
  5. A kifliket kinyomkodjuk, és lerakunk 1 réteget a tálkába. Ezt megszórjuk mákkal, majd ugyanígy teszünk még egy réteget, és megszórjuk mákkal. Erre jöhet egy réteg karamellás alma. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telnek a tálkák, és el nem fogy a hozzávaló. Az almából legalább 2 réteget bele kell csempészni, úgy rendesen érezni az ízét.
  6. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 884
elküldve: 7
receptkönyvben: 360
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás rakott mákos guba, mákos-almás guba, mákos guba karamellás almával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RMelinda
RMelinda Fri, 2014-12-05 10:37

Bocsánat,de ez a "kifliket beáztatjuk--kinyomkodjuk" nekem nem egyértelmű.
Teljesen el kell áztatni?Az eddigi recepteknél úgy írták illetve úgy csináltam,h éppen csak rálöttyinteni a tejet vagy egy pillanatra megforgatni benne.(így sem volt száraz)
Köszönöm! :)

Laura36
Laura36 / Laura36 Fri, 2014-12-05 10:47

Igen, én is úgy szoktam, hogy belemártom a tejbe, megszívja magát, és nyomkodom ki.
Bocsi ha nem volt egyértelmű :)

RMelinda
RMelinda Fri, 2014-12-05 11:22

Köszönöm extra gyors válaszodat!
Mindenképpen ki fogom próbálni,rajta lesz a karácsonyi asztalon! :)

Zera75
Zera75 Wed, 2011-11-09 13:44

Nálunk is ez a guba a sláger. szoktam diósan is, esetleg szilvával, na és tortaformában is. Vanília sodóval tálalom.

Laura36
Laura36 / Laura36 Wed, 2011-11-09 16:40

Igen, már mi is áttértünk az "alapról" erre. Lehet variálni, de valahogy nekünk ez jött be a legjobban.

535
kifli 6 db
alma 20 dkg
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
tej 3 dl
porcukor 3 ek
margarin 5 dkg
mák 10 dkg