Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás almatorta Ágnes konyhájából

Karamellás almatorta Ágnes konyhájából
Karamellás almatorta Ágnes konyhájából
53 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 28 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptkártyás finomság.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe morzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ecetet és a felvert egész tojást, összegyúrjuk sima tésztává. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és a negyedeket cikkekre vágjuk, a citrom levét rácsepegtetjük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, és lisztes felületen kerek lappá nyújtjuk. A formába fektetjük, odanyomkodjuk, de 2 cm-es pereme is legyen. Villával megszurkáljuk.
  5. Az almával beterítjük, körkörösen vajdarabkákat morzsolunk rá.
  6. A sütőbe tolva 20 percig sütjük (gáz 3-4. fokozat).
  7. A cukrot egy lábasban kis lángon felolvasztjuk, az almalevet beleöntjük (kevergetéshez használjunk jó hosszú fakanalat, mert mikor hozzáadjuk az almalevet, a gőz felcsap, és megégetheti a kezünket), és tovább kevergetve karamellás állagúra főzzük.
  8. A tortát a sütőből kivesszük. A sütő hőmérsékletét 250 fokra emeljük (gáz 6. fokozat).
  9. A karamellát a tortára öntjük, és még 8 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 350
elküldve: 4
receptkönyvben: 186
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta, karamellizált almatorta, karamellel leöntött almatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

333
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
1 kávéskanál
ecet 1 ek
tojás 1 db
alma 75 dkg
citrom 1 db
vaj 2 dkg
almalé 1 dl
cukor 10 dkg