Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-csokoládés hatlapos

Karamellás-csokoládés hatlapos
Karamellás-csokoládés hatlapos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy klasszikus, amelyen sokat kísérleteztem. Szerettem a karamellás és a csokoládés, illetve kakaóporos változatot is. De így együtt a legfinomabb, legalábbis a párom szerint, akinek hamar a kedvenc süteményévé vált. Nagyon sokat készítem, nem lehet vele hibázni!

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki eddig csak a hagyományos receptekkel próbálkozott! Szeretem a vajat a süteményekbe, de ezt mindig jó minőségű margarinnal készítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához összemorzsoljuk a sütőporos lisztet, a porcukrot, a margarint és a sót. Hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejet, hogy könnyű, gyúrható tésztát kapjunk. 6 gombócot formálunk belőle. Először kettévágjuk a tésztát, majd azokat 3 felé osztjuk. Így lesz egyforma minden lap.
  2. Tepsi hátoldalán megsütjük. (Én úgy készítem, hogy a tepsit előmelegítem. Kinyújtom a tésztát kis téglalap alakúra. A tepsi hátoldalát megkenem margarinnal, és a meleg tepsin nyújtom tovább a megfelelő méretre.)
  3. Megsütjük. Világos színű legyen és puha, 5-8 perc alatt kész. Késsel alányúlva óvatosan tálcára csúsztatjuk a megsült lapot. Még ötször ismételjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A cukrot megolvasztjuk egy nagyobb méretű lábosban. Felengedjük vízzel, és hagyjuk, hogy a karamell teljesen felolvadjon.
  2. A csokoládés pudingporokat kikeverjük annyi tejjel, hogy keverhető legyen. A maradék tejet hozzáöntjük a karamellhez. Felforraljuk.
  3. Tűzről levéve hozzáöntjük a csokoládés pudingporokat, és összefőzzük. Melegen hozzáadjuk a margarint, hagyjuk, hogy elolvadjon a krémben.
  4. A lapokat megtöltjük a meleg krémmel. Óvatosan kenjük a szélén, nem fog lefolyni, mert a puding hamar köt.
  5. Kihűlve már szeletelhető is, mert a lap a sütés után is puha már.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 724
elküldve: 5
receptkönyvben: 156
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

hatlapos másképp, karamellás és a csokoládés hatlapos, karamellás-csokoládés réteges sütemény

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2015-08-14 10:51

Én 8 dl tejjel és 10 dkg margarinnal csináltam a krémet, de így is kb. a fele megmaradt...pedig nem sajnáltam mikor a lapokat kentem. Valami nem stimmel az arányokkal...

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Fri, 2015-08-14 17:26

Kedves Kodak! Évek óta készítem így a sütit, az arány biztosan jó. Lehet, hogy kisebb méretű lapokat sütöttél. Mi sok krémmel szeretjük ezért ez az arány nekünk így jó. Én mindenképpen hűtőbe tenném a sütit, ha kihűlt. Remélem az íz kárpótol... Üdv:Yvette

Kodak
Kodak / Kodak Wed, 2015-08-19 04:54

Hétvégén megsütöm újra, kétharmad krémmel. Mert amúgy nagyon finom ám :-) A lapokat a megadott arányokkal csinálom, mert azokkal nem volt gond. Kb. fél sütőtepsinyi tepsiben sütöttem, annyira nem voltak kicsik. Ellenben olyan vékonyra nyújtottam, hogy befedje, hogy már szét is szakadt néhol. De tényleg nagyon jó kis süti, úh megtartjuk a receptet :-)

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Mon, 2015-08-24 19:34

Kedves Kodak! Örülök, hogy megtartod a receptet :) szerintem egy kicsit minden receptet a saját konyhánkra kell átformálni, így alkotjuk meg a számunkra tökéleteset!
Üdv: Yvette

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2015-08-14 07:38

Kedves Yvette!

Ha elkészült, célszerű hűtőben tárolni? Vagy eláll szobahőmérsékleten is pár napig? a pudingos töltelék miatt kérdezem...

Üdv.:Kodak

gazcsi
gazcsi Sat, 2015-07-11 18:19

Köszönöm a gyors és kielégítő választ, nekifutok a készítésének úgyis jön a gyerekem szülinapja a hónap végén.
Üdv. Csilla

gazcsi
gazcsi Thu, 2015-07-09 19:27

Nagyon guszta a sütid, gratulálok. Nem csináltam még karamellt, tartok is tőle, hogy sikerül-e nekem. Úgy tudom nem szabad keverni olvasztás közben és nem mindegy, hogy milyen edényben csinálod. Milyen a végén a színe, hogy még ne legyen égett íze?
Ha tudnál kezdő karamell készítőnek tanácsot adni, megköszönném.
Üdv. Csilla

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Fri, 2015-07-10 12:35

Kedves Csilla! Köszönöm szépen. A karamell készítésétől ne félj, ebben az esetben nem bonyolult. Én megkeverem olvasztás közben, mert ez egy nagyobb mennyiség, kevés a fakanálra ragad, ez nem probléma. Régebben vásárolt rozsdamentes nagyobb lábosban készítem. Borostyán színű legyen akkor jó, nem fog elégni .Viszont amikor a vizet hozzáadod akkor vigyázni kell ,mert a karamell megszilárdul és gőz jön felfele a lábosból, ami nagyon forró. Utána hagyod kis lángon, hogy a vízben feloldódjon a karamell, miközben a tejet is hozzáöntheted fokozatosan. Így kapsz egy finom karamellás tejet amit aztán besűrítesz a pudingporokkal. Sok sikert kívánok!
Üdv: Yvette

774
finomliszt 55 dkg
margarin 12.5 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 1.5 csomag
tojás 2 db
tej 1 dl
1 csipet
cukor 40 dkg
víz 3 dl
tej 1 l
csokoládés pudingpor 3 tasak
margarin 20 dkg