Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-diós kávés szelet

Karamellás-diós kávés szelet
Karamellás-diós kávés szelet
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyesítettem kedvenc ízeim. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. 4 lapot sütünk gáztepsi hátán.
  2. Pudingport felfőzzük a tejjel és a kávéval. Margarint, porcukrot géppel kikeverjük, ha kihűlt a puding, a kettőt jól összekeverjük.
  3. Krémmel töltjük a lapokat.
  4. 30 dkg cukrot egy lábosban megkaramellizálunk, beletesszük a tejszínt, margarint, és összeolvasztjuk.
  5. Diót nagyobb darabokra összetörjük, serpenyőben megpirítjuk kicsit, és a karamellhez keverjük.Ha kihűlt, a tésztára kenjük.
  6. Pár óra múlva már szelhető, de másnap az igazi.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 066
elküldve: 14
receptkönyvben: 267
elkészítve: 1/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubacs

Mióta szakács: 2012.11.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

dió szelet, krémes süti, pudingos süti karamell réteggel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gubacs
Gubacs / gubacs Sat, 2014-11-15 09:06

Kedves Marika!A máztól nem kell félni,nem tud megkeményedni a tejszíntől és a margarintól,sőt érdemes hűtőben tartani,hogy ne folyón meg. Ajánlóm a karamellás-pudingos szelet sütimet hasonló ehhez csak még finomabb!Sok sikert !

mtotpalne
mtotpalne Thu, 2014-11-06 14:48

Szeretném kérdezni a máz nem keményedik meg lehet vágni nyugodtan mert a karamellizált cukor meg szokott keményedni ha kihűl.
Előre is köszönöm a választ,Marika.

Melcset
Melcset Thu, 2013-10-31 16:42

Nagyon finom! Mondjuk én karamellás krémet csináltam a lapok közé, a tetején a máz szuper!
Köszönöm! :)

933
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
sertészsír 1 ek
margarin 1 ek
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 2 dl
tej 2 dl
porcukor 10 dkg
tej 7 dl
feketekávé 2 dl
vaníliás pudingpor 3 tasak
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
cukor 30 dkg
habtejszín 2 dl
margarin 7 dkg
dió 15 dkg