Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás eckler fánk

Karamellás eckler fánk
Karamellás eckler fánk
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fánkot szeretem a legjobban, mert az eredeti recepthez hasonlít.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom, mert nincs olyan ember, ki ne kóstolta volna már, de ilyet, még lehet, hogy mégsem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük, sima tésztává.
  3. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.
  4. 180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
  5. A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forralni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük.
  6. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
  7. A kávés tejszínhabot a vaníliapudinghoz keverjük.
  8. A kávékrémmel megtöltjük a fánkokat, és a tetejére nyomjuk a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét.
  9. A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forralni, és akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz.
  10. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.
  11. Tálalás: 8 db lett belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 996
elküldve: 3
receptkönyvben: 125
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávés töltött fánk, tejszínnel töltött fánk, ekler fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katedralis88
katedralis88 Fri, 2014-01-31 14:41

Én azt szeretném kérdezni,hogy hová kell a 2 db tojássárgája?nekem az nem derül ki. Köszönöm.

gyorgymiklosne
gyorgymiklosne Sat, 2013-03-16 13:56

Én is nagyon szeretem az Eckler fánkot, és megcsináltam! Finom és jó lett! Köszi üdv Ancsa

1011
víz 2.5 dl
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
1 csipet
tojás 3 db
tojássárgája 2 db
instant kávé 1 ek
habtejszín 5 dl
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
barna cukor 3 ek
citromlé 1 ek
víz 1 ek
mandula 3 dkg