Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás grillázs alagút

Karamellás grillázs alagút
Karamellás grillázs alagút
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom nagyon szereti a karamellt és a grillázst, hosszú kísérletezés után született meg ez a recept, de családtagjaim szívesen vállalták a különböző változatok kóstolását. :)

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el. 8,5 dkg cukrot a vaníliás cukorral, a liszttel és 1,5 dl tejjel csomómentesre keverünk. 2,5 ek cukrot addig karamellizálunk, amíg jó erős színe lesz (szinte sötétbarna). Ezt óvatosan felengedjük a másik 1,5 dl tej és a tejszín keverékével. Ha elolvadt benne a karamell, hozzáadjuk a besamelt, és sűrűre főzzük, kihűtjük.
  2. Amíg a krém hűl, elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert fehérjéket adjuk hozzá. Kivajazott, lisztezett, 30 cm hosszú őzgerinc formában sütjük 180 fokon 30-35 percig.
  3. A grillázshoz a diót durvára vágjuk. A cukrot világosra karamellizáljuk, félrehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a diót, majd hozzáadjuk a mézet. Ha elkevertük, lassan hozzáadjuk a tejszínt. Sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
  4. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a karamellás krémmel. A piskótát hosszában félbevágjuk, megkenjük a krém felével. A grillázst henger alakban elhelyezzük a krémen, majd megkenjük a krém másik felével. Ráfordítjuk a piskóta tetejét.
  5. Olvasztott csokival vonjuk be, tejszínhabbal és karamellel díszítjük. Jó étvággyal fogyasztjuk! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x13 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 615
elküldve: 4
receptkönyvben: 134
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

schnitzel

Mióta szakács: 2012.11.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellkérmes grillázs alagút, karamellás sütialagút grillázzsal, karamellás alagút

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1129
tojás 3 db
porcukor 15 dkg
víz 7.5 ek
finomliszt 13.5 dkg
sütőpor 5 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 8.5 dkg
cukor 2.5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
habtejszín 1 dl
vaj 10 dkg
cukor 6.5 dkg
dió 6.5 dkg
habtejszín 0.6 dl
méz 2 teáskanál
étcsokoládé 20 dkg
tejkaramella 10 db