Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás kenyérpuding fehércsokoládé-öntettel

Karamellás kenyérpuding fehércsokoládé-öntettel
Karamellás kenyérpuding fehércsokoládé-öntettel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját kreáció.

hozzávalók / 6 adag

Puding

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Puding

  1. A tejet, tojást, lekvárt, gyömbért, fahéjat, sót egy tálban kézi habverővel elkeverjük.
  2. A cukorból és a vajból sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
  3. Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan keverjük.
  4. Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan. Fél órát állni hagyjuk.
  5. Vajjal kikent muffinformákba adagoljuk, és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.

Öntet

  1. A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a feldarabolt csokira öntjük. Kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

FavorEat

Mióta szakács: 2016.12.21.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes kenyérfelfújt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

613
kenyér 30 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
sárgabaracklekvár 2 ek
margarin 10 dkg
cukor 2 csapott ek
habtejszín 2 dl
gyömbérpor 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl