Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás Kit Kat szelet XXL

Karamellás Kit Kat szelet XXL
Karamellás Kit Kat szelet XXL
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nosalty szerkesztőségében gondoltunk egyet, és elkészítettük sokak kedvenc csoki szeletét a Kit Katet, de nem akárhogyan. XXL méretben hoztuk el nektek, ráadásul egy olyan változatát készítettük el, amit magyar botokban nem lehet kapni: ez a karamellás Kit Kat. A brutális édesség 2 kilós volt, és nagyon mutatós. Bármilyen szülinapi bulin megállja a helyét. Lepj meg vele valakit!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a Kit Kat feliratot készítjük el. A legegyszerűbb módja, hogy egy vastagabb kartonlapra kinyomtatjuk a Kit Kat logót, majd kivágjuk a betűket. Persze meg is rajzolhatjuk.
  2. Az őzgerincforma paramétereivel rendelkező, de szögletes tepsit javaslok az óriásszelethez. A tepsi, amit én használtam kb. 10-12 cm széles volt és 40 centi hosszú. A kivágott betűket rögzítjük tepsi aljához, hogy a csokoládé öntésekor ne mozduljanak el. Én olvasztott csokival kentem be a betűk felületét, egy ecsettel, majd belenyomtam a tepsi aljába. Fontos megjegyezni, hogy a Kit Kat feliratot tükrözve kell lerakni, hiszen a kivételkor úgy lesz majd rendesen olvasható.
  3. Miután rögzítettük a betűket a tepsiben, kb. 3 táblányi olvasztott csokival töltsük fel. Egy centi vastagon legyen az alján, a tepsi oldalain pedig fél centi vastagon álljon a csoki. Ezután mélyhűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
  4. Míg a csoki dermed, készítsük el a karamellkrémet. Én bevallom csaltam, mert tejkaramellából olvasztottam a krémet, de ez a legegyszerűbb módszer, és szinte kizárt hogy odaégjen. A tejszínt felhevítjük, és hozzáadjuk a tejkaramellát, majd mikor feloldódott a tejszínben, lehúzzuk a tűzről, és hozzádobjuk a vajat, elkavarjuk benne, hogy felolvadjon, és kész is a karamellszósz. Bátrabbak meg is sózhatják, akkor isteni sós karamella lesz belőle. Kivesszük a tepsit a mélyhűtőből, és a karamellszószt beleöntjük, hogy kb. 1 centi vastagon álljon a tepsi alján. A karamellrétegre újabb 2 tábla olvasztott csokit öntünk, elsimítjuk, és betesszük a mélyhűtőbe.
  5. Ha megdermedt a csoki, kezdhetjük a nápolyik bepakolását. Én sima bolti nápolyit használtam a készítéskor, amit egyforma méretre igazítottam, hogy beleférjen a tepsibe. (Persze bátrabbak készíthetnek saját nápolyit is. ) A tepsi oldalai és a nápolyik széle között kb. fél centi hézag maradjon. Ahhoz, hogy a szeleteléskor ne potyogjanak ki a nápolyik, érdemes őket a csokihoz és egymáshoz rögzíteni. Úgy járunk el, mintha téglafalat építenénk. Ecsettel olvasztott csokit kenünk a nápolyikra, és összeragasztjuk őket. A hézagot felöntjük a maradék felolvasztott csokival. A csokoládé teljesen el kell lepje a nápolyikat. Miután elsimítgattuk, mélyhűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  6. Szeletelés előtt fél órával érdemes kiszedni a mélyhűtőből, és akkor gond nélkül lecsúszik róla a tepsi is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 068
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal Stefi

Mióta szakács: 2017.05.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kit kat szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

888
tejcsokoládé 1200 g
nápolyi 565 g
habtejszín 100 ml
tejkaramella 200 g
vaj 100 g