Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás kocka

Karamellás kocka
Karamellás kocka
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is egy nagyon távoli ismerősömtől kaptam, és elkészítettem ma. Nagyon finom, a tesztelőimnek ízlett az újdonság.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd három felé osztva közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk őket. Külön laponként előmelegített sütőben sütjük a tepsi hátán. Hagyjuk őket kihűlni.
  2. Addig elkészítjük a krémet. A cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, és lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint. A tejből és a lisztből habarást készítünk, ezzel összekeverve lassan sűrűre főzzük, és még forrón megtöltjük vele a lapokat.
  3. Ha kihűlt, felszeleteljük, a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 575
elküldve: 12
receptkönyvben: 288
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellkrémes süti, karamellkocka, karamellás sütemény

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-08-25 19:27

A lányom kedvence a karamell.:)
Ezután a süti után, már nekünk is, ő is besorolva a kedvencek közé..:)
Éva-Anyóca

demene
demene Tue, 2013-01-29 17:58

Elkészítettem a sütit, nagyon-nagyon finom, a karamell ízzel tökéletes, sokkal jobb, mint pudinggal.
Nekem 9 dl tej elég volt a krémhez, így is sokáig kevergettem..., legközelebb kevesebb margarint teszek bele, és nem a forró karamell krémbe.
A tészta nagyon tökéletes, tortának is ki fogom próbálni.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-02-04 20:46

Szia!
Nagyon örülök,hogy siker élményed van elkészítésével.
sok sikert kivánok a többihez is jó sütés-főzést kivánok!
Üdv...Gabriella..

spajzgirl
spajzgirl Wed, 2013-03-06 21:14

Szerintem nevezd be a karamellás versenyre! Tuti befutó lennél!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2013-03-17 12:01

Szia!
Beneveztem és vissza lett dobva.Egy bibi van nem tartalmaz tejszínt.
De húsvétra van egy jó recim azzal ha újra indul ilyen be nevezek..
Sajna így jártam.
De köszike ,a biztatást...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-01-28 08:29

Szióka!
Nagyon szívesen,mert elkészíthetitek hísz nem csak mint egy recit osztok meg jó magam készítem el,és így még a zsíradékon is fogok vissza..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2013-01-25 00:55

Szia Babos!
Igen egyszerű is az elkészítése,még a kezdők is eltudják készíteni.
Én azóta már 3x -or sütöttem meg családomnak mert az uncsiknak nagyon ízlett,és a nagyi örömmel sütötte meg nekik..

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Thu, 2013-01-24 19:46

Kedves Gabimami!
Nagyon örülök a receptednek. Gyermekkorom vasárnap délutánjait aranyozta be nagymamám ezzel a süteménnyel. Annyi lenne a kérdésem, hogy miért kell bele keményítő? Nem elég a liszt? És mikor kell beletenni? A végén kell összeforralni a habarással? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv! Brigi

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2013-01-25 00:52

Szia Brigi!
Az étkezési keményítő abból jó,hogy nem lisztes íze van a krémnek. Amikor a habarást készítenéd ugyan ugy a liszhez add a keményítőt,és együtt készíd el a habarást. Amikor a margarin is teljesen elolvadt akkor öntsd hozzá és először közepes lángon állandó keveréssel főzzed majd teljes lángon jó sürűre főzd össze. S a lapokat még a forró krémmel töltsd meg.
Majd szárazz hűvős helyen teljesen engedd kihűlni,rra megdermed a krém ,a többi is mind a leírtak alapján van.
Én amikor a lapokat kentem vlna meg abban a tepsiben melynek hátoldalán sütöttem a lapokat abban töltöttem meg. Így hagy tam teljesen kihűlni ..
Örülök neki,hogy segítségedre tudtam lenni..
Üdv..Gabriella...

demene
demene Thu, 2013-01-24 18:07

Szia.
Én is szeretem az ilyen fajta sütiket.
A krémhez 1 liter tej kell? Nem elírás ugye?

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Thu, 2013-01-24 22:10

Nekem is soknak tűnik az 1liter tej a 3kanál liszthez...még úgy is h kell bele 1 kanál keményitő...szerintem folyni fog.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2013-01-25 00:44

Szia mimi!
Egyáltalán nem sok pont kell ennyi és nem lessz folyós,nyugodtan elkészítheted,de mint bármilyen krémnél sürűre főzzük. Bizhatsz benne ,hogy jó lessz.
Én azóta már 3x or sütöttem a családomnak meg és sosem volt folyós,amennyuire lágy az meg kell ,hogy egyenletesen el tudd símitani. Nem most kezdtem az ilyen krémeket sokkal joban szeretem igy készíteni mint pudinggal.
Üdv..Gabimami58

929
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 1 kk
cukor 15 dkg
sertészsír 2 dkg
tejföl 3 ek
tej 1.5 dl
cukor 15 dkg
tej 3 dl
margarin 20 dkg
finomliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
tej 7 dl