Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás körte bonbon

Karamellás körte bonbon
Karamellás körte bonbon
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bonbon készítés nem olyan bonyolult, mint ahogy sokan azt hiszik. Nincs szükség sem drága bonbon formákra, sem maghőmérőre a csoki temperálásához. Az elkészítés fázisait itt nézhetitek meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként az öntőformákra egy kis ecset segítségével felviszünk ehető arany csillámport (a forma egy műanyag tojástartó, amit a hűtőszekrényekhez adnak).
  2. Ezután elkészítjük a tölteléket: a marcipánmasszát és a lekvárt egyszerűen összekeverjük egy kis tálban.
  3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk (kb. három sornyi csokit félrerakunk). Kis lángon megvárjuk, amíg a víz el kezd forrni, közben a csokit folyamatosan kevergetjük, amikor látjuk, hogy már majdnem minden darab elolvadt, le is vesszük a tűzről (vigyázzunk, ha a víz nagyon forr, a csoki odaég).
  4. A csokit levesszük a gőzfürdőről, és folyamatosan kevergetjük, amíg langyos lesz. Ekkor beledobunk még 3-4 kocka csokit, kevergetjük, amíg ezek is felolvadnak.
  5. Minden lyukba kanalazunk a csokiból, majd a formát jobbra-balra forgatva bevonjuk a forma falát. 
  6. Hogy a felesleges csoki kifolyjon, fejjel lefelé fordítva vagy rácsra tesszük, vagy két pohárral kitámasztjuk a forma két végét (sütőpapír felett dolgozzunk!).
  7. Pár perc után már látszik, hogy a csoki nem csöpög tovább, kezd megszilárdulni, ekkor visszafordítjuk, és egy éles késsel vagy habkártyával lehúzzunk róla a felesleget.
  8. 15 percre hűtőbe tesszük.
  9. Amikor megdermedt, a masszával megtöltjük a bonbonokat. Kb. a forma háromnegyedéig, hogy legyen hely a bonbon talpának.
  10. A maradék csokit a fent leírt módon újra felolvasztjuk, ami a sütőpapírra csöpögött, azt is felhasználjuk, ebbe is teszünk 3-4 kocka eredeti, még fel nem olvasztott csokit.
  11. A töltelékekre egy-egy kanál olvasztott csokit teszünk, a felesleget itt is a kés pengéjével vagy a spatulával lehúzzuk, így lezártunk a bonbonokat.
  12. Ismét hűtőbe tesszük, dermedés után a bonbonok a formából könnyen kijönnek, ha enyhén a kés nyelével megütjük a formák hátulját.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 280
elküldve: 4
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános bonbon, bonbon, körtés bonbon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

531
étcsokoládé 250 g
marcipán 150 g
lekvár/ dzsem 3 teáskanál