Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás madártej

Karamellás madártej
Karamellás madártej
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, különleges recept, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és 5 dkg cukorral ízesítjük.
  2. 1,3 liter tejet felforralunk két cs vaniliás cukorral.
  3. A belemártogatott evőkanállal a tejbe a tojáshabból nagy habgaluskákat szaggatunk. Mindkét felén 1-1 percig főzzűk, majd szitára téve lecsepegtetjük.
  4. Állandóan kevergetve aranysárgára pirítunk tíz deka cukrot, és a tejben, amelyben a hab főtt, felengedjük. Kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódik.
  5. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral meg a vaníliás pudingporral simára keverjük. Felengedjük a maradék 2 dl hideg tejjel, majd kevergetve a forró karamellhez öntjük, sőt a szita alá lecsöpögő tejet is hozzáadjuk, és tovább kevergetge mártássá főzzük.
  6. Egy nagy, mély üvegtálba öntjük, és ha kihűlt, a habgaluskákat a tetejére ültetjük. Nagyon szép, ha a végén még 10 dkg cukrot megpirítunk, és azon forrón vékony sugárban a habgaluska tetejére csurgatujuk, ami ha kihűlt, megkeményedik. /A cukor mennyiségét mindenki ízlés szerint szabályozhatja./
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 545
elküldve: 5
receptkönyvben: 221
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habgaluskás krém, tojáshabos desszert, madártej karamellel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Suzan
Suzan Tue, 2014-03-11 06:05

As imént készült el ez a finomság, remelem a családnak is izleni fog! Én annyit változtattam rajta, hogy puding por helyett lisztet es vanília aromát használtam! Köszönöm a receptet, mentettem!:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-21 10:42

Nagyon guszta.:-)

A madártejet nagyon szeretjük, a karamell is nagyon finom, a kettő tényleg egy finomság lehet együtt.:-)
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

yolika
Yolika / yolika Sun, 2013-01-20 22:54

Imádom a madàrtejet ès a karamellát is, úgyhogy ez csak finom lehet!:)

Corra
Corra Sun, 2013-01-20 21:42

Remek ötlet, nagyon szeretem a madártejet is, a karamellás tejet is, mellélőni nem lehet szerintem egy ötvözettel:) kI fogom próbálni!

665
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 l
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 ek
cukor 10 dkg