Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás madártej Angel konyhájából

Karamellás madártej Angel konyhájából
Karamellás madártej Angel konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban a világból ki lehetett üldözni ezzel az étellel, de azóta már megöregedtem, és már nagyon szeretem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojást szétválasztjuk óvatosan, hogy a fehérjéhez ne kerüljön sárgája.
  2. A 6 tojásfehérjét 1 cs vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  3. Míg felverjük a tojást, egy 3 literes lábasba vizet forralunk (ez egy tejbarát recept, de az eredmény ugyanaz).
  4. Ha felforrt a víz, egy evőkanállal nagy habokat szaggatunk a vízbe. 2-3 percig főzzük az egyik felét, és újabb 2-3 percig a másikat.
  5. A kész habpárnákat egy tésztaszűrőbe helyezzük, hogy a fölösleges víz lecsöpögjön róla. Ennek kb annyi idő kell, míg a másik adag habot a vízbe helyezzük, majd a rendeltetési helyére, tehát egy kerámiatálba, vagy jénaiba áttesszük a lecsöpögött habokat. Ezt addig csináljuk, míg van felvert tojásfehérjénk.
  6. Egy lábasba feltesszük a liter tejet forrni. Míg melegszik, a félrerakott tojássárgához hozzáadunk 3 cs vaníliás cukrot, az 1 ek lisztet, és ízlés szerint 2-3 ek kristálycukrot, amit robotgéppel jól felverünk.  
  7. Ha felforrt a tej, a felvert tojássárgákat óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a tejhez keverjük, és mint a pudingot, rotyogásik főzzük. Ha köpköd a mártás, akkor készen van.
  8. A félretett habpárnákra önjük a kész vaníliás mártást.
  9. Ha mindennel készen vagyunk, akkor 3 ek cukrot karamellizálunk, és még forrón a kész madártejre öntjük. Ez nemcsak ínycsiklandozóvá teszi az ételünk megjelenését, de kellemes ízt kölcsönöz az alkotásunknak.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

-Angel-

Mióta szakács: 2013.04.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, habgaluskás krém, tojáshabos desszert, madártej karamellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

345
tojás 6 db
vaníliás cukor 4 csomag
tej 1 l
cukor 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 3 ek