Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás madártej Kisvikica konyhájából

Karamellás madártej Kisvikica konyhájából
Karamellás madártej Kisvikica konyhájából
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a madártej mindig bevethető desszert, de már untuk az egyszerű verziót, ezért különböző pudingokkal kísérleteztünk kicsit, ez az egyik kedvenc.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Figyelem!!! Kipróbáltam mikróban a habot, 3 percre tettem be egy kevés habot, magas falú mikrózható tálban, szépen feljött, és nem tört össze, szerintem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy nagyobb tálba tesszük a vaníliás cukorral, és kb 2 ek cukorral.
  2. A sárgáját egy kisebb tálkába a többi cukorral és a pudingporral.
  3. A tejet lassú tűzön odatesszük főni, közben kemény habbá verjük a fehérjét a cukrokkal.
  4. Míg a tej melegszik, csomómentesre keverjük a sárgáját és a pudingport.
  5. A már meleg tejből egy keveset hozzákeverünk a pudingos keverékhez, így nem csomósodik össze a tojás.
  6. A hőkiegyenlítés után beleöntjük a tejbe a keveréket, és tovább forraljuk.
  7. A kemény tojáshabot többféleképpen lehet belerakni. (Én csak simán beleszaggatom kanállal, és ha nem fér több, akkor a kész "galuskákat" kiszedem egy tányérra, anyukám viszont sütőben pirította meg, hogy egyben maradjon. Hallottam olyat, hogy vízben főzik, de ezt még nem próbáltam.)
  8. Szóval ha a pudingos keverékkel felrottyant a tej, és kész a habgaluska, akkor jól lehűtjük, és leheletnyi fahéjjal díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 188
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos madártej, karamellás pudingos madártej, madártej karamell ízesítéssel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!