Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-mogyorós sajttorta sütés nélkül

Karamellás-mogyorós sajttorta sütés nélkül
Karamellás-mogyorós sajttorta sütés nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elronthatatlan, nagyon krémes és könnyed, sütés nélküli karamellás-mogyorós sajttorta, ami pillanatok alatt összeállítható. :)

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortához

  1. Egy aprítógépbe dobjuk a mogyorót és a zabkekszet, és morzsás állagúra daráljuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, elkeverjük, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Egy pohár segítségével lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
  2. Egy nagy tálba öntjük a mascarponét, a krémsajtot, a cukrot, és robotgéppel elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a likőrt, a habtejszínt és az előre felolvasztott lapzselatinokat. Elkeverjük, majd a lehűtött tortaformába öntjük. Legalább 4 órát pihentetjük a hűtőben.
  4. A lehűlt torta tetejét meglocsoljuk egy kevés karamellel és olvasztott csokoládéval, majd a szeletekre vágott túródesszerttel díszítjük.

A díszítéshez

  1. A karamellkrémhez egy lábasba öntjük a cukrot és a vizet, és közepes lángon addig melegítjük, amíg teljesen elolvad a cukor.
  2. Nagyobb fokozatra kapcsoljuk a sütőlapot, és addig főzzük, amíg be nem barnul a cukor. A tűzről levéve, folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a tejszínt és a sót, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Egy-két evőkanálnyit félreteszünk a tortához, a többit hűtőben tárolva később is felhasználhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 23 585
elküldve: 6
receptkönyvben: 216
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

Sole-Mizo

Mióta szakács: 2017.10.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamelltorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mehjul
mehjul Sun, 2018-08-12 19:27

Gyerekek is fognak enni a tortából, a karamell likőr helyettesíthető, esetleg elhagyható?

bafonisa
bafonisa Fri, 2018-06-29 10:33

Én elkészítettem ,ezt a tortát.Nagyon finom lett ,köszönöm a receptet!!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2018-01-04 15:41

Kedves Tide1122,

a torta 18cm átmérőjű formában készült.

Üdv.,
A Nosalty ssapata

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2017-10-10 23:59

Én ezt olyan szivesen elkészíteném, de nem értem. Adott a 600 gr. mascarpone, ami ugyebár krémsajt, + van 250 gr. krémsajt, Itt mire gondol a receptfeltevő? Ill. sosem használok lapzselatint, mennyi porzselatinnak felel meg ez a mennyiség? Köszi a választ. Gabi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2017-10-11 10:09

Kedves Gabys,

Örülünk, hogy tetszik a recept! :)
Bár az ízük és az állaguk is hasonló, a mascarpone és a krémsajt nem összekeverendő.
Míg a mascarpone kizárólag tejszínből készülő, friss sajt, addig a krémsajt pasztőrözött, feldolgozott, magas zsírtartalmú tejből készül.
Ha csak mascarpone van otthon, akkor +250 grammal természetesen kiváltható a krémsajt, a torta szinte ugyanolyan finom lesz! :)
4 darab lapzselatin kb. 13g porzselatinnak felel meg.

Jó sütést-főzést kívánunk,
a Nosalty csapata

901
földimogyoró 50 g
zabkeksz 100 g
vaj 75 g
mascarpone 600 g
krémsajt 250 g
cukor 100 g
likőr 40 ml
habtejszín 2 dl
lapzselatin 4 db
cukor 250 g
víz 50 ml
habtejszín 1 dl
1 csipet
túródesszert 2 db
étcsokoládé 5 dkg