Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás mokkatorta

Karamellás mokkatorta
Karamellás mokkatorta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Csokoládés csodák című könyvben találtam. A tésztája egy kicsit folyós, nem kell megijedni tőle, érdemes sütőpapírral kibélelni a kapcsos sütőformát (ettől egy kicsit egyenetlen a széle, de így is finom).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk, és belisztezünk egy 23 cm-es tortaformát (nekem 26 cm-es van, azt használtam, így kicsit laposabb).
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hűlni hagyjuk.
  3. A vajat barna cukorral együtt habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokit és a vaníliakivonatot.
  4. Alacsony fokozaton felváltva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat és joghurtot.
  5. A neszkávét a forró vízben feloldjuk, majd a tésztába keverjük. A tésztát a formába helyezzük.
  6. Sütőbe tesszük, kb. 35 percig sütjük. 10 percig hűlni hagyjuk a formában, majd süteményrácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.
  7. A mázhoz forró vízben feloldjuk a neszkávét, a kávéval kikeverjük a porcukrot, a kakaót, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
  8. A mázat a tortára kenjük, és hagyjuk megszilárdulni. Csokireszelékkel vagy tortadarával díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 797
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Florance

Mióta szakács: 2010.04.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás kávétorta, kávés tömör csokitorta csokimázzal, kávés csokoládétorta barna cukorral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-10-17 11:15

Megoldottam, kivonat nélkül is, de azért igyekszek majd beszerezni olyat.Ahogy látom, elég sok dolog van itt a receptek közt, amit muszáj beszerezni, mint Nigellának, aki mutogatja a TV Paprikán a műsorában, a spájzot, hogy mi mindene van.Vész esetére, és akkor nem kell rohangászolni a boltba, vagy letenni a főzés lehetőségéről.Szóval megoldva, és öt csillag!!!!!!Köszi:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-09 21:49

GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!Éva-Anyóca Elkészítem, csak veszek egy tonnányi csokit,barna cukrot,mert fogytán, hiszen ebből tutira kettőt kell csinálnom,hogy én is ehessek.Éva-Anyóca
Vaníliakivonatot hol találok?Tescoban van??

Florance
Florance / Florance Sun, 2010-10-17 10:51

Köszönöm.Elnézést a késői a válaszért, sajnos nem vettem észre a kérdésed hamarabb. Én vanília aromát használtam hozzá, szerintem az is megfelelő bele. Lehet, hogy azóta már el is készítetted a tortát, remélem, hogy finom lett. Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-14 07:03

Hol van a karamella?

803
finomliszt 13 dkg
tojás 2 db
barna cukor 16 dkg
vaj 6 dkg
étcsokoládé 6 dkg
joghurt 1.2 dl
instant kávé 1 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
vaj 2 ek
instant kávé 2 ek
víz 0.6 dl
vanília kivonat 1 teáskanál
csokoládédara 2 ek
dekorgyöngy 1 teáskanál