Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás muffin

Karamellás muffin
Karamellás muffin
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szülinapomra kaptam egy muffinreceptes könyvet, és találtam benne egy hasonlót, csak olyan bonyolult volt, hogy nem mertem kipróbálni. Helyette kicsit leegyszerűsítettem a receptet, és így lett belőle sima karamellás muffin, mert megérdemeljük :).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tejjel nagyon finom :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat egy tálkában.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet öntsük össze egy tálban. Ha a vaj megolvadt, azt is tegyük hozzá, és jól keverjük össze a mindenséget.
  3. Melegítsük fel a sütőt.
  4. A muffinformát béleljük ki papírkosárkákkal, és öntsük bele a keveréket.
  5. A karamellacukorkákat vágjuk ketté, vagy harmadoljuk fel (kisebb darabokra nem érdemes, mert elvész az íze), és egy-egy darabot tegyünk rá kosárkánként a tésztára. Késsel kicsit nyomjuk bele, hogy sütés közben ne buggyanjon ki a karamella.
  6. Tegyük a formát a sütőbe, és süssük addig, míg szép pirosra nem sülnek.
  7. Sütés után vegyük ki a muffinokat a formából, és ha kihűltek, szabadon fogyaszthatóak. Érdemes megvárni, hogy kihűljenek, különben még odaragad a tészta a papírhoz.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 900
elküldve: 1
receptkönyvben: 150
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
76 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin karamellás cukorral, tejkaramellás sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-26 20:26

Kedves Fonott Kalács!
Szerintem jól néz ki, bár az is igaz, hogy azért , hogy valami finom legyen, nem biztos, hogy első osztályú séf készítette kinézete kell, hogy legyen.:-)))
A lényeg, hogy finom.:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-03-24 22:35

Hát én most látom, és nekem tetszik, tehát lájkolom.Elmentettem, hogy meg tudjam csinálni, bármikor ha szeretném:,köszi:-))))
Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-03-05 20:53

Nem a receptet lájkolták, hanem az a Nosalty számlálója. Addig, amíg a recept várakozik, addig ezt a számot látod, majd amikor felkerül, elindul a recept saját számlálója.
Felkerülni akkor fog, amikor majd feldolgozzák a szerkesztők. És mivel rengeteg a recept, ezért ez eltart egy darabig. Türelelm. Mindenki sorra kerül.

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Sun, 2011-03-06 17:12

De akkor mit is számol egész pontosan? Amúgy türelmes vagyok, csak ez az első receptem, és mindenki várja már, hogy fenn legyen :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-03-06 19:19

A Nosalty-t lájkolókat mutatja addig, amíg nem aktív a recept. Mivel ez a gomb minden receptnél ott van, de a Te receptedet értelemszerűen csak akkor tudják lájkolni, amikor már látható. Most még nem az.

561
finomliszt 350 g
sütőpor 1.5 tk
1 csipet
tojás 3 db
vaj 200 g
cukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
tej 200 ml
tejkaramella 6 db