Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás ostya

Karamellás ostya
Karamellás ostya
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem egy fogyókúrás recept, de néha egy picit lehet vétkezni.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk.
  2. Ha már teljesen felolvadt, belenyomjuk a sűrített tejet. Az olvasztott margarint belecsurgatjuk, és végül a darált diót is hozzáadjuk. Gyorsan összekeverjük, mert a karamellhez adott hozzávalók kicsit lehűtik, ezért könnyen megszilárdulhat. A gázon kavargatjuk, amíg kenhető állagú lesz.
  3. A lapokat egyenletesen megkenjük a karamellás töltelékkel.
  4. Mikor elkészült, egy tálcát teszünk a tetejére, és lesúlyozzuk. (Én 2 kg nehezéket tettem rá.)
  5. Ha lehetséges, egy éjszakát így pihenjen, és utána szeleteljük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 44 803
elküldve: 17
receptkönyvben: 280
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

sacc1919

Mióta szakács: 2012.04.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós ostya, karamellás nápolyi, diókrémes ostyás desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1036
ostyalap 6 db
sűrített tej 170 g
margarin 15 dkg
dió 15 dkg
cukor 30 dkg