Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-őszibarackos torta

Karamellás-őszibarackos torta
Karamellás-őszibarackos torta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthető almával, körtével vagy bármilyen szeletelhető gyümölccsel.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Előbb elkészítjük a krémet. A fele tejmennyiséget feltesszük forrni. A 2 egész  tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 csomag pudingport, simára kavarjuk, fokozatosan felhígítjuk a maradék tejjel, és a forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig kavarjuk, levesszük a lángról, és 10 perc múlva belekavarjuk a kockára vágott vajat. Langyosra hűtjük.

  2. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját (egyes fokozat) és az olajat, majd a lisztet óvatosan beleforgatjuk. 

  3. A  gyümölcspite sütőt kikenjük zsírral vagy vajjal (a recéket jó gazdagon, hogy szép legyen a torta széle). Beletöltjük a tésztát, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

  4. Amikor a tészta megsült, egy tányérra borítjuk, a mélyedésbe beletöltjük a krémet.

  5. Amíg a krém teteje kissé megköt, lehámozzuk a barackot, cikkekre vágjuk, a 4 ek cukorból karamellt készítünk egy nagyobb lábosban, amikor szép sárgaszínű, belerakjuk a barackot, 2 perc múlva megfordítjuk, majd rárakjuk a tortára. A közepére rácsurgatjuk a maradék karamellt. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szeletelhető legyen.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 188
elküldve: 10
receptkönyvben: 176
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás baracktorta, őszibarackos piskótatorta, pudingos gyümölcstorta őszibarackkal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pergelné
Pergelné Sat, 2013-01-05 22:30

Kedves Piroska! Megcsináltam kétszer is ezt a receptet, isteni finom lett, de a krémem nem szilárdult meg teljesen, úgyhogy szeletelésnél egy kicsit folyós maradt, pedig pontosan úgy csináltam, ahogy leírtad.Mind a kétszer nagyjából hasonló lágy maradt. Esetleg van valami tipped, hogy mi lehet a baj? Most lesz a fiam szülinapja, ezt a tortát rendelte és szeretném, ha tökéletes lenne.Üdvözlettel: Pergelné

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-01-06 10:32

Kedves Pergelné!
Ha jól kihűtöd a krémet nem szabadna folyós maradjon, de próbáld meg úgy hogy csak a tojássárgáját teszed bele, a vaj adagot emeld 15 dkg- ra. A vajat ne tedd a meleg krémbe, hanem 10 dkg porcukorral kavard habosra és csak a kihűlt pudinggal kavard ki. Így biztosan kemény lesz a krém. Máshol is találkoztam ilyennel, hogy a vajat a meleg pudinghoz adják, de ez csak azért van, mert gyorsabb. Sok sikert és boldog szülinapot a fiadnak. Üdvözlettel: Piroska
Ui. Fontos, hogy szeletelés előtt legalább 2 órát hűtőben álljon.

Hirwestril
Hirwestril Wed, 2012-11-28 16:32

Most szombaton lesz édesanyám szülinpja, biztos , hogy ezt fogom neki elkészíteni! Nagyon jó recept, köszönöm!

596
tojásfehérje 4 db
tojássárgája 4 db
cukor 100 g
finomliszt 100 g
napraforgó olaj 1.5 ek
tejszínízű pudingpor 2 csomag
tej 8 dl
tojás 2 db
cukor 6 ek
vaj 100 g
vanília 5 g
őszibarack 4 db
cukor 4 ek
disznózsír 1 ek