Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás párolt káposzta 2.- vörösboros

Karamellás párolt káposzta 2.- vörösboros
Karamellás párolt káposzta 2.- vörösboros
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam a vöröskáposztát, sima káposztám meg volt, így megdinszteltem az összeset, és a felét lefagyasztottam.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sült húsokhoz, sült kacsához, egyben sült töltött húsokhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztákat megszabadítjuk a külső levelüktől, félbevágjuk és legyaluljuk őket.
  2. Sóval és őrölt köménnyel megszórjuk és állni hagyjuk.
  3. Közben egy nagy lábosban az evőkanálnyi cukrot világosra karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk kevés olajjal és 15 percig pároljuk óvatos kevergetés mellett.
  4. Megszórjuk borssal, felöntjük a vörösborral és tovább dinszteljük még 10 percig.
  5. Kóstolás után ízesítjük még ha kell, sóval, borssal, mézzel, ecettel (én a marinált narancslevével locsoltam meg).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 784
elküldve: 6
receptkönyvben: 206
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros párolt káposzta, kétféle káposzta vörösborral párolva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NHTundi
TamásiTündi / NHTundi Mon, 2014-12-29 11:45

Már többször is elkészítettem, és nagyon ízlik. Mi édesszájúak vagyunk, úgyhogy édesebbre csináltam, de alapreceptnek nagyon jó. Köszönöm!

114
vöröskáposzta 1 kg
káposzta 0.5 kg
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
cukor 1 púpozott ek
száraz vörösbor 1 dl
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
méz 1 teáskanál
ecet 1 kk