Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás pite

Karamellás pite
Karamellás pite
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon édes, nagyon finom, de csak nagyon édesszájúaknak! :-) Megszámlálhatatlanul sok kalória van benne... :-(

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd 15 perc alatt megsütjük a lapokat (4x15 perc).
  2. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meleg tejet, a lisztet és a keményítőt. A cukor összeáll ezektől, de főzzük tovább és fel fog olvadni majd besűrűsödik. Ha kihűlt a krém belekeverjük a margarint robotgéppel.
  3. A krémmel megtöltjük a lapokat.
  4. Az étcsokit a kevés olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a sütemény tetejére öntjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 354
elküldve: 9
receptkönyvben: 297
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás sütemény csokitetővel, karamellkrémes szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ribizli555
ribizli555 Thu, 2014-07-24 12:08

Milyen tortát sütöttél belőle, mindegy, a tészta a lényeg benne csak? Vagy nem megy minden íz hozzá?????Köszi a választ:)

Virág76
Virág76 / Virág76 Mon, 2012-02-06 15:17

Kedves Norci!
Már régóta szemeztem ezzel a sütivel,így ma nekiláttam...A végeredményt még nem tudom,de remélem finom lesz,mert a lapokkal nagyon nehezen boldogultam. (ezzel már voltam így régebben,egy másik sütinél) Mindenesetre a receptet köszönöm! Üdv: Virág

muszi20
Muszi / muszi20 Sun, 2011-07-17 00:05

Régebben gyakran megsütöttük ezt a sütit, kb minden hétvégén :) nagyon finom, főleg 2-3 nap múlva, mert addigra nagyon megpuhul. Anyukám egyszer még tortát is csinált belőle 6 lapból.

norci79
Norci79 / norci79 Sun, 2011-07-17 22:58

Nekünk is ízlik nagyon. Főleg, hogy a sok cukor mellett mégsem érezni émelyítőnek. Tortára még nem gondoltam, de biztos, hogy érdemes lesz kipróbálnom. :-)

1654
tej 8 ek
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
tojás 2 db
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
tej 7 dl
finomliszt 3 csapott ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
cukor 30 dkg
margarin 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek