Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-pudingos szelet

Karamellás-pudingos szelet
Karamellás-pudingos szelet
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karamellás-diós-kávés sütimet variáltam meg,az is jó de ez nagyon

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett tepsi hátán kisütjük, 4 nagyobb vagy 5 kisebb jön ki belőle.
  2. A pudingokat a cukorral tejjel megfőzzük, hűlés közben időnként meg kell keverni.
  3. Habtejszínből kemény habot verünk, és összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd a lapok közé töltjük.
  4. A cukrot megkaramellizáljuk egy lábosban, hozzáadjuk a tejszínt és a margarint.
  5. A durvára tört diót serpenyőben megpirítjuk, és a karamellbe keverjük, hűlés után a tésztára kenjük.
  6. Legalább 8-10 órát pihentetjük hűtőszekrényben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 993
elküldve: 30
receptkönyvben: 354
elkészítve: 8/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubacs

Mióta szakács: 2012.11.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

édes csábítás, pudingos süti, karamellmázas sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

741
finomliszt 50 dkg
sertészsír 1 ek
margarin 1 ek
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 2 dl
tej 2 dl
porcukor 10 dkg
tejszínízű pudingpor 3 tasak
tej 9 dl
cukor 20 dkg
habtejszín 3.5 dl
cukor 30 dkg
habtejszín 1.5 dl
margarin 7 dkg
dió 15 dkg