Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás szelet

Karamellás szelet
Karamellás szelet
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sütemény, mivel előre el lehet készíteni, én általában ünnepi alkalomra szoktam készíteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és folpackba csomagolva hidegre tesszük, mivel kicsit ragacsos a tésztája és nehéz vele dolgozni.
  2. Majd öt részre osztjuk, és liszezett, zománcos tepsi hátán lapokat sütünk belőle pár perc alatt. Vigyázzunk, mert könnyen megég.
  3. A sütés után megkeményednek a lapok, de ez nem baj, mert a krémtől fognak megpuhulni.
  4. Krém: A cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a kávéval és felolvasztjuk benne, ezután hagyjuk hűlni. A tejet felforraljuk, 2 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral.
  5. Mikor a feketekávé kihűlt, hozzákeverjük a 2 cs vaníliás pudingot, majd ezt a masszát a forró tejbe öntjük, és lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
  6. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, hűlni hagyjuk, majd megtöltjük a lapokat a krémmel. Végül fóliával lefedjük és hidegre tesszük, a krémtől megpuhulnak a lapok.
  7. Tálalásnál porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 39x22 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 33 525
elküldve: 13
receptkönyvben: 428
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellkrémes szelet, ötlapos, karamellás sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kittyce
Kittyce / Kittyce Thu, 2014-02-13 20:54

A képet és a címét elnézve nagyon guszta, szeretném kipróbálni. Olyan kérdésem lenne a képet látva, hogy nem túl kevés bele a krém? Mivel 5 lapról van szó... mi jó krémesen szeretjük! Köszönöm előre is! További jó sütögetést! :)

katharosz
Katharosz / katharosz Fri, 2014-02-14 00:16

Szia, mint ahogy a képen is látod arányos benne a krém mennyisége, szerintem nem kell bele több, én legalább is mindig így készítem.
Üdv. Kati

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2013-09-10 18:43

Csábítóan néz ki! Szalakális 6 laposat szoktam gyakran sütni,de ilyet még nem. Köszönet érte!
Üdvözlettel:Helena

riina
riina / riina Tue, 2013-01-29 08:20

A szalgáré az ammónium-bikarbonát más néven szalalkáli. Felénk szálika néven ismeretes.

RSunny
RSunny Tue, 2013-01-29 22:49

köszönöm. Miért nem lehet a "bolti" nevén nevezni...?

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-01-29 00:36

Szia, úgyan azt a szerepet tölti be, mint a sütőpor, ehhez a sütihez mindenképpen ez szükséges.
üdv.
Kati

1041
finomliszt 40 dkg
cukor 10 dkg
sertészsír 10 dkg
szalalkáli 20 g
tojás 1 db
tej 0.5 dl
cukor 37.5 dkg
feketekávé 3 dl
tej 7.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaj 15 dkg