Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás szelet Szilviáá konyhájából

Karamellás szelet Szilviáá konyhájából
Karamellás szelet Szilviáá konyhájából
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámnak kedvezve kerestem tökéletes karamellás süti receptet, de egy sem volt, amelyik igazán tetszett volna. Némi gondolkodás után született meg ennek a sütinek a receptje. Nagy sikere lett és nem is élt sokáig. A sütemény készítése során csak 3 tojás volt otthon, ezért nagyobb mennyiségben is készíthető a leírtakkal szemben.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

ajánlat

Étcsokoládés öntet helyett megszórhatjuk porcukorral is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el: a 3 tojássárgáját habosra verjük a porcukorral és vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszához. A sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásos egyveleghez óvatosan hozzárakjuk a sütőporos lisztet úgy, hogy ne essen össze a tészta. Ha kész, akkor előmelegített sütőben készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet. 1. lépés a karamella készítés. A 2 dl vízbe beleöntjük a 25 dkg cukrot és addig főzzük, amíg karamell színe nem lesz. Nem kell gyakran kevergetni, csak akkor, ha úgy tűnik, hogy le akar égni. Ha elértük a megfelelő színt, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a 5 dkg margarint és 75 ml tejszínt. Folyós karamell állagúra főzzük lassú tűzön. Hagyjuk hűlni, amíg elkészül a többi krém hozzávaló - néha megkeverjük.
  3. 2. lépés a puding. A pudingport és a tejet csomómentesre keverjük, miközben ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük. Pudingot főzünk, és hagyjuk hűlni, időnként a bőrösödés elkerülése érdekében néha megkeverjük.
  4. Összesítjük a krémeket. A pudingot robotgéppel összedolgozzuk a karamellel (ha kell, újra melegíthetjük, hogy folyósabb legyen, nem fog ártani a pudingnak). Amikor alaposan eldolgoztuk hozzáadjuk a felvert habot is, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
  6. Étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és olajjal csillogóbbá tesszük. Leöntjük az egészet, és eldolgozzuk alaposan az oldalán is.
  7. Hűtőbe tesszük a kész süteményt. Miután megdermedt a csokoládé már fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 10X9X3,5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilviáá

Mióta szakács: 2014.07.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Karamellás fincsi szelet, pudingos karamellás szelet, karamellkrémes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1279
tojás 3 db
porcukor 18 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 12 dkg
sütőpor 3 kávéskanál
víz 2 dl
cukor 25 dkg
margarin 5 dkg
habtejszín 75 ml
tej 3 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
habfixáló 1 csomag
habtejszín 125 ml
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl