Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-tejszínhabos torta

Karamellás-tejszínhabos torta
Karamellás-tejszínhabos torta
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek különféle receptekből egy újat kreálni! Ez is egy ilyen recept.
Vannak nagy kedvencek a családban, de utóbb unalmasak lesznek, ezért mindig újítok egy kicsit más receptek segítségével!
 

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

ajánlat

Ha ügyes vagy, akkor két tortára is elég ez a krém- és habmennyiség, csak plusz egy tortalapot kell sütni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a krémet, hogy kihűljön, mire kisül a tortalapunk. A margarin kivételével mindent összekeverünk egy kis hideg tejjel! Ha csomómentes, akkor pudingot készítünk a többi tejjel. Mikor kész, még melegen beledaraboljuk a margarint, és jól elkeverjük benne.
  2. Elkészítjük a piskótát: kivajazzuk a tortaformát, és sütőpapírt teszünk az aljába. A tojásokat és a cukrot felhabosítjuk robotgéppel, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt-kakaópor-sütőpor keverékét. Tűpróbáig sütjük!
  3. Ha kész a piskóta, kivesszük, és visszarakjuk a tortaformába. Hagyjuk hűlni.
  4. A karamellás habhoz 5 ek cukrot megpirítunk, és felengedünk 2 dl tejjel, hagyjuk, hogy elolvadjon és kihűljön. Majd  a 3 cs habporral felverjük.
  5. Ha minden kész, a piskótára ráöntjük a krémet, majd  a habot. Hűtőbe rakjuk 1 napra.
  6. Másnap körbe kell vágni a torta szélét, hogy könnyebben leváljon a tortaformáról. Tetejét reszelt csokival díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 539
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Elvira

Mióta szakács: 2010.06.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

margaréta, karamellás-pudingkrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elviraanyu
Tóth Elvira / elviraanyu Fri, 2010-06-18 18:56

szia
Eredetileg még főzéskor bele kell rakni a margarint .DE nekem akkor "csúnya" lett a krém!
Így most a végén, még melegen belekevertem!S gyönyörűen összeállt a krém,szeletelhető!
DE aki nem szereti a vajas dolgokat szerintem el is lehet hagyni.
Üdv!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-18 08:08

Érdekes, hogy a krém készítésénél a még meleg pudingba kevered a margarint.
Én gyakorlatban úgy látom, ha a főzött rész nem hideg, akkor megolvasztja a belekevert
vajat /margarint és többé nem is áll igazán össze a krém.

946
tojás 2 db
cukor 6 dkg
finomliszt 6 dkg
sütőpor 0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
finomliszt 2 evőkanál
cukor 1 ek
tej 1 l
margarin 25 dkg
cukor 5 ek
tej 2 dl
tejszínhab por 135 g
csokoládé 5 dkg