Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás töltött keksz

Karamellás töltött keksz
Karamellás töltött keksz
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is imádtam kekszeket készíteni. Vasárnaponként évek óta rendszeresen eljárunk kávézni a barátainkkal, azonban a törzshelyünkön a kávé mellé nem szolgálnak fel aprósüteményt, így minden alkalommal a vasárnapi sütimből én viszem az elemózsiát.:) Az évek során rengetek féle-fajta süteménnyel leptem már meg a fiúkat (krémes, tortás, sós, édes, nemzetközi/hazai ízek...), és a tapasztalataim szerint a keksz típusú, kávéba mártogatható, kávé mellé ropogtatható kekszek fogytak a legjobban, illetve a nem túlzottan krémes sütik jöhettek szóba. A versenykiírás olvasásakor az első gondolatom épp ez volt, hogy akkor kombinálnom kellene a két kedvenc édesség típust a versenyben elvárt karamellel és tejszínnel..

A recept nehezen született meg, de a mai "éles tesztre" mindenki szorítson, mert bár valóban a verseny kedvéért készült a recept és vele az új keksz, de a legfontosabb azok véleménye, akik megkóstolják.:))

hozzávalók / 6 adag

A karamellhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Kávé mellé, reggelire / uzsonnára / vacsorára egy pohár tejjel isteni finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként elkészítjük a 3 dl karamellt: 25 dkg cukrot olvadásig pirítunk egy magas falú edényben, majd apránként felöntjük 2,5 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 10 dkg vajat. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, fahéjjal, majd ezeket a szárazanyagokat elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáütjük a tojást, és beledolgozzuk a főzött karamell felét. Az összeállt tésztát hidegre tesszük egy órára.
  3. A pudingot 2,5 dl tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy krémes maradjon, ne csomósodjon össze.
  4. A tejszínt felmelegítjük, felolvasztjuk benne a fehér csokit, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük (kicsit lassabban fog menni, mint a sima habtejszínnél..:)).
  5. Összeállítjuk a krémet: robotgéppel összekeverjük a 3 féle krémet: pudingot + 1,5 dl karamellt + fehér csokis tejszínhabot úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.
  6. A tésztát 0,3 -0,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk, sütőpapíron 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük (180 fokon, légkeveréses sütőben). A kihűlt kekszeket kettesével összetapasztjuk az elkészített krémmel. A tetejüket olvasztott csokoládéval díszítjük.
  7. Isteni finom lett, jó étvágyat hozzá!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 333
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás keksz, pudingos keksz, karamellás szívecskék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1150
cukor 25 dkg
tej 2.5 dl
vaj 10 dkg
rozsliszt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 tk
vaj 10 dkg
tojás 1 db
habtejszín 2 dl
fehér csokoládé 10 dkg
tej 2.5 dl
karamellás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek
vaj 10 dkg
tortabevonó 10 dkg