Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás túróalagút

Karamellás túróalagút
Karamellás túróalagút
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitört a tavasz, így a múlt hétvégén megpróbálkoztam egy kis sütés nélkül készíthető sütivel. Nem árt, ha az ember felkészül a nyári melegre:) Tápértékét tekintve 20 szeletre vágva 1 szelet: 128 kcal-t, és csupán 8 ch-t tartalmaz.

hozzávalók / 10 adag

A túróalagúthoz

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy őzgerincformát béleljünk ki folpackkal úgy, hogy az minden irányba lógjon túl a formán.
  2. A vaníliarúd belsejét kaparjuk az 1 dl vízbe, adjuk hozzá a zselatint és az édesítő tablettákat is, így forraljuk össze a zselét.
  3. Ha felforrt, reszeljük bele a citrom héját, öntsük hozzá a joghurtot és a túrót, majd egy merülő turmix-szal keverjük egyneműre. (Turmix hiányában egyszerűen habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez a joghurtot, és a villával előzőleg kicsit átkevert túrót, végül a citromhéjat is.)
  4. A túró 60-70%-át, azaz kicsit több, mint felét kanalazzuk a kibélelt formába és tegyük a hűtőbe. Közben készítsük el a karamellkrémet.
  5. Tegyük fel a 3 dl tejet a kókuszcukorral melegedni. A vízben keverjük simára a pudingport, majd öntsük a tejhez, és főzzük sűrűre. Ha ez megtörtént, állítsuk a lábast hideg vízbe, és kevergetve hűtsük 5-6 percig a krémet, majd egy kanál segítségével merjük a túróval kitöltött őzgerincforma közepébe hosszában.
  6. Végül a maradék túrókrémmel töltsük fel teljesen az őzgerincformát. Fedjük le gondosan folpackkal a tetejét, és tegyük hűtőbe legalább 6 órára.
  7. 6 óra elteltével szedjük le a süteményről a folpackot, először a tetejéről, majd egy tálra borítva a többi részéről is.
  8. A mázhoz tördeljük a csokit egy lábasba, öntsük hozzá a tejet, és kanalazzuk rá a kókuszzsírt is, folytonos kevergetés közben melegítsük egyneművé a masszát, nagyon kis lángon. (Gőzfürdő fölé helyezett tálban is elvégezhetjük az összeolvasztást.)
  9. Hagyjuk a csokit 1-2 percig hűlni, de közben néha keverjük meg. Egy szilikonecset segítségével kenjük át a csokival a túróalagutat.
  10. A mogyorót késsel vágjuk durvára, ezzel díszítsük a süti tetejét.
  • tepsi mérete: 10×35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 678
elküldve: 11
receptkönyvben: 326
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túróalagút, karamellkrémes túrós alagút, sütialagút sütés nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edan
edan / edan Sun, 2013-04-21 14:46

Kedves Éva-Anyóca!
Természetesen tetszőlegesen visszacukrosítható (szerintem a túróba úgy 10-15 dkg cukorra lesz szükséged). A teteje bármivel díszíthető...ha a mogyoróval gondok lennének:) Jó étvágyat kívánok hozzá! Edan

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-04-21 10:30

Ez a süti nagyon tetszik, hűha.. :)
Karamelles sütik a lányom kedvencei, sajnos a mogyorót azt ki kell hagynom,( azt nem ehet :( ), de elkészítem, méghozzá a ballagására... :)
Igaz lesz más süti anyukám, és általam, és torta a férjem anyukája jóvoltából, de ez olyan süti, ami benne van, mind a kedvence... :)
Édesítő helyett én cukrot használok. :)
Köszönöm.
Éva-Anyóca

230
tehéntúró 500 g
joghurt 5 dl
vanília 0.5 db
zselatin 1 ek
víz 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
édesítőszer 15 db
tej 3 dl
víz 2 dl
karamellás pudingpor 1 csomag
kókuszcukor 3 ek
tej 1 dl
kókuszzsír 1 ek
étcsokoládé 7.5 dkg
földimogyoró 3 dkg