Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles baracktorta

Karamelles baracktorta
Karamelles baracktorta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egy régebbi újságban találtam a receptet, amit kicsit átalakítottam.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet. Olajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük, és 200 fokon 20-25 percet sütjük.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejet és megfőzzük a pudingot.
  3. A barackokat  kisebb szeletekre vágjuk, leöntjük a rummal.
  4. A zselatint készítsük el az utasítás szerint, a tejszínhabport keverjük habosra az ásványvízzel, majd keverjük bele a megolvasztott zselatint.
  5. Amikor a puding meghűlt, keverjük bele a habot és a barackot, öntsük a tésztára, tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, majd díszítsük barackgerezdekkel, tegyük vissza a hidegre akár 1 éjszakára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 893
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibaracktorta, karamellás barackos torta, rumos-karamellás őszibaracktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

733
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 1 l
cukor 15 dkg
karamellás pudingpor 3 csomag
zselatin 20 g
őszibarack 60 dkg
rum 50 ml
tejszínhab por 20 dkg
ásványvíz 3 dl
őszibarack 2 közepes db