Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles croissant-felfújt

Karamelles croissant-felfújt
Karamelles croissant-felfújt
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigella Lawson receptje alapján készült. A Tv Paprikán láttam, és most Valentin napra elkészítettem a férjecskémnek.

hozzávalók / 2 adag

(csésze=250 ml)

  • 2 db állott croissant
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 ek víz
  • 1/2 csésze habtejszín
  • 2 ek bourbon (konyak)
  • 1/2 csésze tej 3,5%-os
  • 2 db tojás, felverve

ajánlat

Sűrű tejszínnel nagyon finom (nem kell felverni, csak úgy ráönteni).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tépkedjük nagyobb darabokra a croissant-t, és rakjuk 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb sütőformába (befogadóképessége körülbelül 500 ml).
  2. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, és keverjük/forgassuk (nem szabad fakanállal megkeverni), míg feloldódik a cukor, és karamellizálódik (borostyán színű lesz), ami úgy 3-5 perc.
  4. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a tejszínt (vigyázzunk mert szökik) a Bourbont (konyakot) és a tejet. Habverővel keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tojást.
  5. Öntsük ezt a keveréket gyorsan a kiflikre, és hagyjuk, hogy megszívja magát úgy 10 percig.
  6. Süssük előmelegített sütőben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 420
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes felfújt, karamellás édesség tepsiben,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!